Lübnan, Arap Planı'na sıcak bakıyor

Beyrut (AA) - Arap Birliği dışişleri bakanlarının, Lübnan'da tıkanan cumhurbaşkanı seçimi için Genelkurmay Başkanı Mişel Süleyman'ın seçilmesine destek veren planı, Lübnanlı siyasetçiler arasında olumlu karşılandı.

Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, yaptığı yazılı açıklamada, Arap Birliği dışişleri bakanlarına teşekkür ederek, bu planın mevcut krizi sona erdirmesini ve çatışma olasılığını ortadan kaldırmasını ümit ettiğini bildirdi. Berri ayrıca, Lübnanlılara da ulusal birliği pekiştirmek üzere Arap önerisiyle başlayabileceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Parlamentodaki çoğunluğun lideri olan Saad Hariri de yayımladığı açıklamada, ülkesindeki siyasi krizin çözümü konusunda Arap ülkeleri tarafından takınılan tavrı, tarihi, soylu ve sorumlu olarak nitelemişti.

Hariri, Arap planını, "Lübnan'a yönelik her türlü baskıyı reddeden gerçek Arap iradesini ifade eden tarihi bir duruş" olarak niteledi. Hizbullah'ın parlamentodaki grup başkanı Muhammed Raad ise Hizbullah'ın kötümser ya da engelleyici olmak istemediğini, Arap bakanların toplantısının ardından neler olacağını bekleyip göreceğini söyledi.