Lübnan lideri Türkiye'ye geliyor

Ahmet Davutoğlu, Lübnan Başbakan’ı Saad Hariri’nin bu gece Türkiye’ye geleceğini ifade ederek, “Yarın sabah Ankara’da Sayın Başbakanımızla birlikte bir görüşme gerçekleştireceğiz” dedi.

İSTANBUL (ANKA) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Lübnan Başbakan’ı Saad Hariri’nin bu gece Türkiye’ye geleceğini ifade ederek, “Yarın sabah Ankara’da Sayın Başbakanımızla birlikte bir görüşme gerçekleştireceğiz” dedi.

Davutoğlu ile Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Beşiktaş’taki Four Seasons Otel’de yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda bir gazetecinin, “Türk hükümeti, Lübnan’daki gelişmeleri yakından izliyor mu, Lübnan hükümetine desteği var mı?” şeklindeki sorusu üzerine Davutoğlu, Lübnan’daki gelişmeleri çok yakından takip ettiklerini ifade ederek, “Öylesine yakından takip ediyoruz ki Sayın Catherine Ashton ile baş başa görüşürken kendisinden izin isteyerek, kendisinin yanından iki kez Sayın Saad Hariri ile de konuştum” dedi.

Reklam
Reklam

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

“Gerçekten Lübnan’ın istikrarı bölge istikrarı için çok önemli. Görüşmemizden sonra karar verdik, bu gece inşallah geç bir vakitte Sayın Hariri Türkiye’ye gelecekler. Yarın sabah Ankara’da Sayın Başbakanımızla birlikte bir görüşme gerçekleştireceğiz. Atılabilecek adımları birlikte değerlendireceğiz. Biz hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hangi kanaati paylaşıyor olursa olsun, hangi mezhebe ya da dine mensup olursa olsun bütün Lübnanlıları Türkiye’nin dostu kabul ediyoruz ve Lübnan’ın istikrarını kendi istikrarımız kadar önemli görüyoruz.” (ANKA)