Lübnan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri ertelendi

BEYRUT (İHA) - Lübnan Meclisi Başkanı Nebih Birri, parlamento binasında çoğunluk grubunun lideri Saad Hariri ile yaptığı görüşmenin ardından, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 30 Kasım Cuma gününe erteledi.

Nebih Birri'nin Basın Müşaviri Muhammed Ballut tarafından okunan açıklamada, "Daha fazla istişareye imkan tanıyıp uzlaşmaya varmak için, Meclis Başkanı Nebih Birri bugün yapılması kararlaştırılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini 30 Kasım Cuma gününe ertelemiştir" denildi.

İktidar kanadına mensup Sosyalist İlerleme Partisi Genel Başkanı Velit Canbolat da açıklamasında, uzlaşmanın Lübnan'ın iç huzurunu, bağımsızlığını ve egemenliğini korumak olduğunu belirterek, "14 Mart Hareketi başladığından beri, anayasayı, devletin kurumlarını ve iç huzuru koruma esasına göre hareket ettik. 14 Mart Hareketi'ne ve Lübnan halkına karşı işlenen suikastlara rağmen, ne pahasına olursa olsun iç barışı koruduk" dedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanını seçmek için anayasanın kendilerine tanıdığı hakkı teyit için mecliste bulundukların söyleten Canbolat, Nebih Birri ile yaptığı görüşmede de bunu dile getirdiğini söyledi.

14 Mart Cephesi siyasi gelişmeleri ve Mişel Avn'ın inisiyatifini görüşmek için dün gece olağanüstü toplantı yapmış, bu toplantıda Avn'ın önerileri reddedilmişti.