Lübnanlı bakana gözyaşı seli

BEYRUT (İHA) - Dün uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Lübnan Sanayi Bakanı Pierre Cemayel'in cenazesi, Beyrut'un Bekfeya kasabasındaki evine getirildi.

Binlerce seveninin göz yaşları arasında evine bu kez omuzlar üzerinde getirilen Cemayel için düzenlenen törende göz yaşı sel olup aktı. Maruni Kilisesi'ne mensup hıristiyan din adamları önderliğinde ilahiler söylendi. Hıristiyan gençlerin büyük bir bölümünün hükümetteki temsilcisi olarak kabul edilen Cemayel'i evinde son kez selamlamak için gelen sevenleri, suikastın failinin bulunmasını istedi.

Reklam
Reklam

Lübnan Sanayi Bakanı Pierre Cemayel'in cenazesi yarın Beyrut'taki Mar Gerges kilisesinde düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek. Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, ülkede 3 gün boyunca yas ilan edildi. Yas çerçevesinde resmi kurumlarda bayrakların yarıya indirileceği bildirildi. Cumhurbaşkanlığı ise Lübnan'ın 63. bağımsızlık yıldönümü nedeniyle geleneksel kabul törenlerinin bu yıl yapılmayacağını duyurdu. Lübnan Ordusu da milli gün nedeniyle yapılması planlanan geçit törenini iptal etti.