Lufthansa, Türkiye seferlerini artırıyor

İSTANBUL(ANKA) - Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Sadık Elmas, her gün İstanbul'dan Frankfurt ve Münih'e 3, Ankara'dan ve İzmir'den Münih'e 2 olmak üzere günde toplam 10 sefer yaptıklarını belirterek, "Temmuz ve Ağustos aylarında Frankfurt'a ek seferlerimiz başlayacak ve böylece haftada toplam 77 sefer ile Türk yolcularımıza hizmet vereceğiz" dedi.

Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Sadık Elmas ve Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Pakistan bölgelerinden sorumlu Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Joachim Steinbach, Çırağan Sarayı7nda düzenledikleri basın toplantısında Lufthansa'nın 2006 yılı performansı ve 2007 yılı hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundular.

Reklam
Reklam

"İLK BEŞ AYDA YÜZDE 20 KAPASİTE ARTIRIMI"

Sadık Elmas, toplantıda yaptığı konuşmada, Lufthansa'nın Türkiye seferlerinde 2007 yılının ilk 5 ayında yüzde 20 kapasite artırımı gerçekleştirdiğini ve yolcu sayısında da yüzde 26.1 oranında artış sağladığını söyledi. Geçen yılın ilk 5 ayında yüzde 72.9 olarak gerçekleşen doluluk oranının, bu yılın aynı döneminde yüzde 76.7'ye çıktığını kaydeden Elmas, dünya genelinde yüzde 75.2 doluluk ortalaması ile uçan Lufthansa'nın Türkiye'de bu oranı aştığını vurguladı. 25 Mart 2007 tarihinden itibaren yaz tarifesine geçtiklerini ve haftada 53 olan sefer sayısını 70'e çıkardıklarını ifade eden Elmas, şöyle konuştu:
"Halihazırda her gün İstanbul'dan Frankfurt'a 3, Münih'e 3, Ankara'dan Münih'e 2 ve İzmir'den Münih'e 2 olmak üzere günde toplam 10 sefer sunmaktayız. İlk 5 ayın pozitif gelişmelerinden dolayı Temmuz ve Ağustos aylarında Frankfurt'a ek seferlerimiz başlayacak ve böylece haftada toplam 77 sefer ile Türk yolcularımıza hizmet vereceğiz."

"İLK KEZ CİRODA 50 MİLYON EUROYU GEÇTİK"

Reklam
Reklam

Elmas, 2006 yılında çeşitli nedenlerden dolayı kapasite artırımı yapamamalarına rağmen, hedeflerine ulaştıklarını hatırlatarak, "Türkiye'de 50. yılımızı kutladığımız 2006 yılında, toplam 51 milyon 411 bin euro ciro elde ederek, ilk kez 50 milyon euronun üstüne çıkmış olduk. Bu yıl ciroda yüzde 12.5 artışla 57 milyon 870 bin euro'ya ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Elmas, Lufthansa'nın Türkiye'de elde ettiği cironun Güneydoğu Avrupa, Afrika ve Yakın Asya bölgeleri içindeki en iyi üç ciro arasında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

"YAKIT TASARRUFU İÇİN TÜM KOLTUKLARI YENİLEDİK"

Lufthansa'nın çevreye duyarlı bir havayolu şirketi olarak, tüm uçakların koltuklarını daha kaliteli ve hafif hale getirdiğini ve böylelikle yıllık 5 milyon litre yakıt tasarrufu elde ettiğini kaydeden Elmas, "Uçakların dünyadaki karbondioksit emisyonuna etkisi yalnızca yüzde 1.6'dır. Ama yine de çevre sorumluluğu bilinci ile hareket etmek zorundayız. Şu anda 4.2 litre olan 100 kilometrede yolcu başına yakıt miktarını da 3 litreye düşürmeyi hedefliyoruz" dedi. Bilet fiyatlarına da değinen Elmas, tüm dünyada uçak bileti fiyatlarının düşmesinin yolcu sayısını artırdığını, kısa ve orta vadede bilet fiyatlarının artacağını düşünmediğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

"2006 YILINDA 53 MİLYON İNSAN TAŞIDIK"

Lufthansa Güneydoğu Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Pakistan bölgelerinden
sorumlu Satış ve Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Joachim Steinbach da Lufthansa'nın geçen yıl yüzde 4.2'lik artışla 53 milyon yolcu taşıdığını ve satış rakamlarında yüzde 2'lik bir büyüme elde ettiğini kaydetti. "Bu yılın ilk çeyreğinde de rekora koşuyoruz" diyen Steinbach, ilk 5 aylık dönemde yolcu sayısının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 8 artışla 12.3 milyona ulaştığını söyledi.

"45 YENİ JET SİPARİŞİ VERDİK"

Artan talebi karşılamak amacıyla 45 yeni jet siparişi verdiklerini belirten Steinbach, 15 adet A380'nin de 2009 yılında seferlere başlayacağını duyurdu. Steinbach, sadece havada değil, yer için de yatırım yaptıklarına dikkat çekerek, lounge alanlarını daha iyi hale getirmek için 100 milyon euro yatırım gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Lufthansa'nın Türkiye'de yolcu taşımanın yanı sıra ortağı olduğu Sun Express ile de kargo, catering ve çağrı merkezi hizmeti sunduğunu da ifade eden Steinbach, Türkiye'de bin kişiye istihdam sağladıklarını vurguladı.

Reklam
Reklam

"THY İLE İŞBİRLİĞİ BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR"

Steinbach, 25 Mart tarihinde THY ile ilk ortak uçuşu gerçekleştirdiklerini anımsatarak, ortak uçuş uygulamalarının başarıyla devam ettiğini söyledi. Lufthansa'nın ileriye yönelik olarak 12 milyar euroluk yatırım gerçekleştireceğini ve bunun 6-7 milyar euroluk bir kısmının yeni uçak alımında kullanılacağını dile getiren Steinbach, Lufthansa'nın koltuk yenileme için 130-140 milyon euro harcadığını da sözlerine ekledi.