Lüks Işığında Balık Avı

MALATYA (İHA) – Malatya’nın Darende ilçesinde lüks ışığında balık avlanarak, eski usulle balık avlanması yeni...

MALATYA (İHA) – Malatya’nın Darende ilçesinde lüks ışığında balık avlanarak, eski usulle balık avlanması yeni nesihle gösterildi.

Malatya’nın Darende ilçesi Nadir Mahallesi’nden bir grup Tohma Çayına dökülen Günpınar Şelalesi suyunda mahalle sakinlerinden baba Haceviz Kalaycı, oğlu Rıdvan Kalaycı ile hem çocuklarına hem de mahalle sakinlerine yıllar önce babalarının ilçede elektrik olmadığı dönemlerde hem ışık yerine hem de lüks (tüpgaz ışığı) ile balık avladıklarını söyledi. Kalaycı, “Biz de bu adetlerimizi yeni nesillerimize gösterelim dedik. Balık avında dinamik, potas, gibi aletler kullanarak av yapanlara örnek olsun bu şekilde de balık tutulduğunu da bildirmekti amacımız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: