Lüksemburg Başbakanı: PKK, Lüksemburg’dan harekete geçip faaliyet yürütmüyor

Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker, PKK’nın para kaynağının Fransa ve Belçika’nın ardından Lüksemburg’a kaydığı yönündeki...

Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker, PKK’nın para kaynağının Fransa ve Belçika’nın ardından Lüksemburg’a kaydığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi. PKK’yı terör örgütü olarak gördüklerini söyleyen Juncker, “PKK Lüksemburg’dan harekete geçerek faaliyet yürütüyor değil. Böyle olsaydı gereğini derhal yerine getirirdik. Kara parayla mücadelede Türk hükümeti ile sıkı işbirliği yürütüyoruz.” dedi.
Başbakanlık Merkez Bina’da Başbakan Erdoğan ile birlikte açıklama yapan Lüksemburg Başbakanı Juncker, Türkiye ekonomisini övdü.
Juncker, “Türkiye’nin büyümesi hayranlıkla izlediği rakamlar. Kamu maliyesini olağan üstü denetlemeyi yönetmeyi başardı. Türkiye başka Avrupalı ülkelere örnek olacak bir ülke.” diye konuştu.
Finans hizmetleri ve bankacılık alanında Türkiye ile işbirliği yapmak istediklerini kaydeden Juncker, 10 bin Lüksemburglu turist sayısının bu yıl 40 bine çıkacağını vurguladı.
Açıklamalarının ardından soruları cevaplayan Juncker, PKK’nın finans kaynağının Lüksemburg’a kaydığına yönelik haberlerin sorulması üzerine, bu konuda Türk dostlarıyla yakın ilişki içinde çalıştıklarının altını çizdi.
Belli dönemde bazı Türk gazetelerinde çıkan makalelerinin temelli olmadığını söyleyen Juncker, “PKK’yı terör örgütü olarak görüyoruz. PKK Lüksemburg’dan harekete geçerek faaliyet yürütüyor değil. Böyle olsaydı, gereğini derhal yerine getirirdik.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz