Luksemburg Ekonomi Ve Ticaret Bakanı İzfaş’ı Ziyaret Etti

Lüksemburg Ekonomi ve Ticaret Bakanı Etienne Schneider, Büyükelçi Arlettte Conzemius, İZFAŞ Genel Müdürü V....

Lüksemburg Ekonomi ve Ticaret Bakanı Etienne Schneider, Büyükelçi Arlettte Conzemius, İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs’ü ziyaret etti. Heyet ziyaret sonrasında İzmir Fuarı’nı gezdi.

Lüksemburg heyetini İZFAŞ'ta ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, "81’lik Fuarımız Türkiye’nin tarihsel sürecinin de yansımasıdır. Türkiye’de fuarcılık İzmir’den başlamıştır ve bu fuar Türkiye’nin ilk fuarıdır. Biz hem İZFAŞ olarak hem de İzmir olarak böylesi bir ilk’e öncülük etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretin her iki ülke arasındaki işbirliğine, dostluğa katkı koyacağını belirten Örs, şöyle konuştu: "İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl uluslararası yönünün güçlü olması Sayın Bakanın, diğer delegasyonlarımızın fuarımızı onurlandırması bize ayrı bir sevinç yaşattı. Biz İZFAŞ olarak ve İzmir kenti olarak değerli konuklarımızla uzun süreli işbirliği yapmayı, ticari anlamda birlikteliği önemsiyoruz. Ülkelerimizin arasındaki ticaretin ve işbirliğinin gelişmesi bakımından fuarların önemli olduğunu düşünüyoruz. Dost ülke olarak gördüğümüz değerli konuklarımızın ülkelerinin uzun yıllardır fuara fiilen katılmadıklarını, en son 1978 yılında katıldıklarını saptamaktayız. Biz Lüksemburg’un gelecek süreçte İzmir Fuarı’na aktif olarak katılmasını dilemekteyiz. Bu noktada sayın bakanın bizi ve fuarımızı onurlandırması bize umut verdi. Katılımlarınız ve ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz."

Örs, Lüksemburg Ekonomi ve Ticaret Bakanı Schneider'ın Türkiye'nin AB üyeliği konusunda verdiği desteğe teşekkür etti: "Avrupa Birliği heyecanımız önceki yıllarda çok daha yüksekti, ama ülkemizde bugünlerde o heyecan azaldı. Ama biz herşeye karşın Avrupa Birliği üyesi olsak da olmasak da hem İzmir kenti olarak hem de Türkiye olarak kendimizi Avrupa Birliği ailesinin bir parçası olarak görüyoruz."

Reklam
Reklam

Lüksemburg’da sağlık alanındaki gelişmelerin dikkat çektiğini söyleyen Örs, İzmir'de de sağlık konusunda ciddi yapılanma ve yatırımlar olduğunu söyledi: "Biz İzmir olarak 2020 Expo’suna adayız. Bu adaylığımızın teması “Yaşamın Her Alanında Sağlık”tır. Biz önümüzdeki yıl gerçekleştireceğimiz fuarımızı büyük bir olasılıkla bu tema üzerine kurgulamayı düşünüyoruz. Bu nedenle Lüksemburg’un sağlık deneyimlerinden yola çıkarak gelecek yıl fuarımıza katılması temayı da çok güçlendirecektir."

Lüksemburg Ekonomi ve Ticaret Bakanı Etienne Schneider da, "Bizi ağırladığınız için teşekkür ederiz. İzmir’e ve bu fuara ilk gelişim. Bundan sonraki yıllarda fuarınızı daha çok ziyaret etmeyi istiyoruz. İzmir’e gelme amacım fuarınızı görmek, gözlemlemek, bilgi almak ve yurt dışı fuar katılımımız konusunda destek aldırabilmek. 1978’den beri verilen araya bir nokta koyup bundan sonrası için daha fazla birşeyler yapabilmek. Önümüzdeki yıl bizde partner olarak yer almayı çok isteriz. Ekonomimiz ağırlıklı finans ve demir üzerine, ancak farklı noktalarda da buluşmayı istiyoruz. Sağlık ve lojistik sektöründe özellikle çalışmalar yapıyoruz. Avrupa Birliği’ne tam üye olmadınız ama üye olmanız için Lüksemburg her türlü desteği vermeye hazır. Avrupa Birliği’ne girmek için birkaç sene daha beklemenizi tavsiye ederiz. Lüksemburg’a döndükten sonra önümüzdeki fuarda neler yapabiliriz diye hem ticaret odası, hem de sanayi odası ile görüşmeler yapacağım” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: