Lüleburgaz'da 2 Doktorun Darbedilmesi

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Muhacir, "Sağlık alanında şiddet korku filmlerini aratmayacak düzeye geldi" dedi.

Kırklareli Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Muhacir, "Sağlık alanında şiddet korku filmlerini aratmayacak düzeye geldi" dedi.

Muhacir, Lüleburgaz Devlet Hastanesi'nde dün bir hasta ve oğlu tarafından 2 doktorun darbedilmesi olayı ile ilgili, Lüleburgaz Devlet Hastanesi Acil Servis önünde basın açıklaması yaptı.

Muhacir, Kırklareli Tabip Odası olarak bu çirkin saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Sağlıkta şiddet tahammül edilemez boyuta ulaştı" dedi.

Muhacir şöyle devam etti:

"Sağlık alanında şiddet korku filmlerini aratmayacak düzeye geldi. Daha 1 ay önce Gaziantep'te öldürülen meslektaşımız Doktor Ersin Arslan'ı anmak için Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde basın toplantısı düzenlemiştik. Bunu takiben 1 hafta sonra Van Araştırma Hastanesi'nde bir meslektaşımız hem de bir milletvekili tarafından darbedildi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı her ne kadar son zamanlarda yaşanan bu olaylar sonrasında 'şiddete sıfır tolerans' söylemleri ile birtakım düzenlemeler başlatıLmış, yeni bir genelge çıkarılmış olsa da atılan bu adımların somut sonuçlarını göremiyoruz. Bilinmelidir ki şiddeti olağan hale getiren ortam sağlık çalışanlarının kesintisiz uzun saatler boyunca çalışmasına ve takatsiz kalmasına neden olan neoliberal politika ve düzenlemelerden güç almaktadır. Hekimliği ve hekim emeğini değersizleştiren uygulamalar bu şiddetin kaynağını oluşturmaktadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz