Lüleburgaz’da 2 Haftada 47 Yangın

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Yalçın Ekşiler Lüleburgaz’da son 2 hafta içinde 47 yangın meydana geldiğini...

Lüleburgaz Belediyesi İtfaiye Müdürü Yalçın Ekşiler Lüleburgaz’da son 2 hafta içinde 47 yangın meydana geldiğini kaydetti.

Ekşiler, itfaiye ekiplerinin 2 hafta içinde 16 ot ve anız yangını, 1 haftada 16 çöp yangını söndürdüğünü, bunların haricinde ev yangınları, araç yangınları ve trafik kazalarına müdahale edildiğini söyledi.

Ekşiler yaptığı açıklamada vatandaşın arazisini temizlemek için anızlarını bilerek yakmaması gerektiğini dile getirerek “Anız yangınlarında toprak ve canlılar ölüyor. Ayrıca diğer arazilere sıçrama tehlikesi var. Bu yüzden tarlalar tarım aletleriyle temizlenmeli, tarla temizlemek için ateş yakılmamalı” dedi.

Reklam
Reklam

Yaz döneminde yangınların arttığını belirten Ekşiler, itfaiye olarak 24 saat hazır olduklarını, herhangi bir yangında 110’un aranması gerektiğini ifade etti.

İtfaiyeye yanlış ihbarlar geldiğini bu yüzden itfaiye araçlarının ve ekiplerinin meşgul edildiğini vurgulayan Ekşiler, yanlış ihbarlar sonucu olası bir gerçek yangının ilk müdahalesinin gecikeceğini, bu yüzden halkın duyarlı olması gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan İtfaiye Müdürlüğü’nün şehir merkezinden uzak olması ve ilçe merkezinde trafik yoğunluğunun fazla olmasından dolayı yangınlara geç kalma riskini ortadan kaldırmak için yeni bir uygulamaya geçileceğini ifade etti.

Ekşiler, bu kapsamda Yeni Mahalle Fatih Caddesi’nde Lüleburgaz Belediyesi’ne ait bir alanda 5 ton su ve 500 litre köpük dolu itfaiye aracının, bir şoförün ve 2 itfaiye erinin nöbet tutacağını, şehir merkezinde meydana gelen bir yangında bu ekibin yangın büyümeden ilk müdahaleyi yapacağını ve ardından takviye için ekiplerin gideceğini kaydetti.

Ekşiler, proje için çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: