Lüleburgaz’da 23 Nisan Şenliği Başladı

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli’nin Lüleburgaz Belediyesi’nce bu yıl 22’ncisi düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri,...

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli’nin Lüleburgaz Belediyesi’nce bu yıl 22’ncisi düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri, düzenlenen açılış şöleni ile başladı.

Şölen Lüleburgazlı çocukların yanı sıra Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Yakutistan, Moldova, Polonya’dan gelen konukların, Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde toplanmasıyla başladı.

Hükümet Konağı önündeki saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Lüleburgaz Belediyesi’nin Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile süren şölen, Kongre Meydanı’na yürüyüş ile devam etti.

Reklam
Reklam

Fatih Caddesi ve İstanbul Caddesi’nde büyük coşku ile yürüyen çocuklar, yürüyüşün ardından Kongre Meydanı’nda toplandı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak Meydan’da yaptığı konuşmada cumhuriyetin, bağımsızlığın ve egemenliğin çocuklara doğduğu günden itibaren anlatılması gerektiğini ifade etti.

Lüleburgaz’a yurtdışından gelen çocuklarla dünyaya barış mesajı verdiklerini dile getiren Halebak, “Ne mutlu ki bugün burada dünya çocukları ile birlikte özgürlüğün, bağımsızlığın tadını birlikte yaşıyoruz. Ve gelecekte barış dolu dünyaya hazırlanmaya çalışıyoruz. Lüleburgazlı aileler, geleneksel Türk misafirperverliği içinde yabancı ulusların çocuklarını kendi çocukları gibi evlerinde ağırlıyor. Bununla gurur duyuyorum, onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Lüleburgazlı çocukların yabancı misafirler ile kardeşlik köprüleri kurduğunu kaydeden Halebak, “Bir ulusun çocukları özgür değilse, güle oynaya meydanlarda, sokaklarda şenliklerini yapamıyorsa o ulusun geleceği karanlıktır. Ve biz, bize emanet edilen bu cumhuriyetin, bağımsızlığın ve egemenliğin ne anlama geldiğini daha çocuklarımız doğduğu günden itibaren kulaklarına ve beyinlerine çok iyi anlatmalıyız. Anlatmalıyız ki özgürce meydanda oynamak neymiş bunun kıymetini bilsinler. Şimdi hep birlikte Lüleburgaz’da gururla ve mutlulukla 22’nci 23 Nisan Çocuk Şenliğini idrak ediyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Etkinlikte, Halebak, şenliğe katılan Azerbaycan, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Yakutistan, Moldova, Polonya temsilcileri ile birlikte şenlik ateşini yaktı.

Etkinlik, şenlik halayının çekilmesi ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: