Lüleburgaz’da “taşeron İşçiliğine Son” Mitingi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Sendikal Güç Birliği Platformu’nca ‘Kuralsız Güvencesiz Çalışmaya Hayır, Taşeron İşçiliğine Son” mitingi...

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Sendikal Güç Birliği Platformu’nca ‘Kuralsız Güvencesiz Çalışmaya Hayır, Taşeron İşçiliğine Son” mitingi düzenlendi.

Sendikalar, siyasi partiler ve işçilerin katılımı ile gerçekleştirilen mitinge Trakya’nın yanı sıra Bursa, Zonguldak, Kocaeli ve İstanbul’dan da yaklaşık 10 bin işçi katıldı. Lüleburgaz Hükümet Konağı önünde toplanan işçiler, İstanbul Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüdü. “Güvenceli iş güvenli gelecek”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Direne direne kazanacağız”, “Taşerona hayır” sloganları atan işçiler, yürüyüşün ardından Kongre Meydanı’nda toplandı.

Reklam
Reklam

Sendikal Güç Birliği Platformu (SGBP) Dönem Sözcüsü ve Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, hükümetin işçilerin yanında olmadığını ve 10 yıllık iktidar döneminde çalışanı koruyan bir adım atmadığını savundu. Türkiye’de binlerce işçinin iş kazası sebebiyle öldüğünü söyleyen Çetintaş, “AKP 10 yıllık iktidarı döneminde çalışanı koruyan kollayan bir tek adım atmadı. Sendikal hak ve özgürlükleri genişletme vaadinde bulundu ama tersini yaptı, daralttı. Sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldıracağına kısmi sendikal güvencelere de tırpan attı” dedi.

Sadece işçilerin değil, herkesin dertli olduğunu söyleyen Çetintaş, “Kamu çalışanlarının grevli toplu sözleşme hakkı yok. Emekli, aldığı maaşla nasıl geçineceğini şaşırmış durumda. Siftahsız dükkan kapatan esnaf kan ağlıyor. İş yerleri birer birer kepenk indiriyor. Köylünün ürünü para etmiyor. Ektiğinin, biçtiğinin karşılığını alamıyor. Hasta olsak para, çoluk çocuk okula gidecek para” diye konuştu.

“Zor ve karanlık dönemden geçiyor olabiliriz” diyen Çetintaş, “Ama umudu büyüten örneklerimiz de var. Umudumuzu koruyalım, mücadelemizi yükseltelim. Unutmayalım ki örgütlü ve birleşik güç yenilmez” dedi.

Reklam
Reklam

Mitinge Sendikal Güç Birliği Platformu’na bağlı sendikaların yanı sıra Yol-İş İstanbul 1 Nolu Şubesi, GMİS, Şeker-İş, DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş, Genel-İş, Dev Sağlık-İş, DİSK /Tekstil, Maden-İş, Deri-İş, KESK’e bağlı sendikalar, Tüm Köy-Sen, EMEP, BDP, SDP, ÖDP, TKP, TKP 1920, İP ve CHP destek verdi. Yapılan konuşmaların ardından miting olaysız sona erdi.

Öte yandan, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul’dan gelen emniyet güçleri de görev aldı. Polis helikopterleri miting süresince kent üzerinde kontrol uçuşları gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: