Lys İl Birincilerine Ödül

Gaziantep Valisi Erdal Ata, LYS’de il birinciliğini elde eden öğrencileri ağırladı. Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik...

Gaziantep Valisi Erdal Ata, LYS’de il birinciliğini elde eden öğrencileri ağırladı. Başarılarından dolayı öğrencileri tebrik eden Vali Ata, öğrencilere birde hediye takdim etti.

LYS Türkiye sıralamasında son sıralarda yer alan Gaziantep’te Vali Erdal Ata, il birincilerini valilik toplantı salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ile birlikte kabul etti. Başarılı öğrencileri tebrik eden Vali Ata, ebeveynlere ve öğretmenlere de teşekkür etti. Öğrencilere küçük birer hediye veren Vali Ata, Gaziantep’in LYS’de başarısız olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Sanayi, ticaret, turizm ve birçok alanda Gaziantep’in Türkiye’nin önde gelen kentlerinden birisi olduğunu hatırlatan Vali Ata, eğitimde henüz arzu edinilen noktaya gelinmediğini belirtti. Gaziantep’in eğitimde de başarı hedeflediğini sözlerine ekleyen Vali Ata, ”Bugün yapılan çalışmaların bir yıl sonraki sınavlarda sonuç vermesini beklemek hayal olur. Bir tane Çin atasözü vardır; bir yıl sonrasını düşünüyorsanız tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız fidan dikin, yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız eğitime yatırım yapın ve insan yetiştirin der. Tabi ki bizim yüzyıl sonrasını bekleyecek tahammülümüz yok. Ama çalışmalarımızın eğitimde birkaç yıl içinde sonuç vermesini bekliyoruz. Tabi ki eğitimde sadece bizim göstereceğimiz çabalar yeterli olmaz. Bu kentte yaşayan öğretmenlerin, idarecilerin ve öğretmenlerin bu konuya odaklanması halinde eğitimde istediğimiz başarıyı yakalamamız mümkündür diye düşünüyorum” dedi.

Reklam
Reklam

LYS’de Gaziantep’in bireysel başarılara imza attığını ifade eden Ata, şöyle devam etti:

”LYS sonuçlarında ilk binde 92 öğrencimiz var. Ferdi olarak aslında başarılıyız. Gönül ister ki il başarımızda da istediğimiz düzeyde olalım. Geçen yıl bir araştırma yaptırıyor ve araştırmada ailelere, çocuklarınızın hayatını okuyarak kazanmasını ister misiniz sorusuna yüzde 13’ü evet diyor. Yani aileler çocuklarının okumasından yana değil. Tabi eğitim sistemimizle ilgili eksikliklerimizin yanı sıra bu düşünceyi de değiştirmemiz gerekiyor. Başarı da ancak böyle sağlanacaktır diye düşünüyorum. Bu sene sonuna kadar tahmin ediyorum İl Özel İdare Müdürlüğü ve Milli Eğitimden alınan ödenekler ve kaynaklarımızla birlikte 2 bin 5 yüz dersliği geçeriz. Burada en büyük sorunumuz hayırseverlerimizin okul yaptırma isteklerine arsa bulamadığımız için cevap veremiyoruz. Şu anda 41 hayırseverle protokol imzaladık. Yaklaşık 15 hayırseverimiz de arsa bulunduğu halde protokol imzalamak üzere sırada bekliyor. Arsa tahsisi konusunda belediyelerimizle sık sık bir araya geliyoruz. Belediyelerimiz bize bu konuda yardımcı oluyor ama kenar semtlerde arsa bulmakta çok sıkıntı yaşıyoruz.”

Reklam
Reklam

Okul yaptırmakla eğitimde yaşanan sorununu çözülemeyeceğini çok iyi bildiğini sözlerine ekleyen Vali Ata,”Zaman zaman basında, eğitim sorunumuzun sadece derslik ve okul yaptırmakla çözülemeyeceğine dair şeyler söyleniyor. Bizde bu durumun bilincinde ve farkındayız. Yani eğitimdeki sorunların sadece okul ve derslik sorunu olmadığını biliyoruz ama okul ve derslik eğitimin olmazsa olmazıdır. Öncelikle bu derslik ihtiyaçlarımızı gidereceğiz. Daha sonra diğer koşulları iyileştireceğiz. Umuyorum ki çalışmalarımız Gaziantep’in eğitim sorunlarını önümüzdeki yıllarda en aza indirecektir” diye konuştu.

Gaziantep Kolej Vakfı Öğrencisi MF1, MF2 ve MF4 il birincisi Anıl Kaplan, başarının sırrını özetledi. Başarmak için çalışmanın ve inanmanın önemli olduğuna değinen Kaplan, şöyle konuştu:

”Sınavın zorluğu kişiden kişiye değişir. LYS ve YGS’yi ayrı ayrı düşünmemiz lazım. Çalışanın rahatlıkla yapabileceği bir sınavdı. Öğretmenlerimiz bizimle çok ilgilendi. Hepsine minnettarım. Fakat öğrencinin bireysel çabasının önemli olduğunu unutmamak gerek. Sosyal hayatınızdan kısmanız, başarmak için bir şeylerden feragat etmeniz gerekiyor. Öğrenciler rahat olsun daha sonradan bunun meyvesini çok iyi bir şekilde alırlar.”

Reklam
Reklam

Dereceye giren öğrenciler, okulları ve derece yaptıkları bölümler şunlar:

"Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Dilek Göymen, Dil-1 521,67403 puan ile Türkiye 384’üncüsü Gaziantep İl Birincisi, Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Elif Kaplan, Dil- 2 523,62171 puan ile Türkiye 327.’si Gaziantep İl Birincisi, Dil-3 530,81116 puanla da Elif Kaplan Türkiye 197’incisi Gaziantep İl Birincisi oldu. Gaziantep Koleji Vakfı Özel Fen Lisesi öğrencisi Anıl Kaplan MF-1 547,517 puan ile Türkiye 136’ıncısı Gaziantep İl Birincisi, yine MF-2’de 550,968 puanla Türkiye 56.’sı oldu. Ayrıca Kaplan, MF-4’de de 548,391 puanla Türkiye 96.’lığını elde etti. Özel Seçkin Fen Lisesi öğrencisi Merve Can MF-3 554,968 puanla Türkiye 13’üncü Gaziantep İl Birincisi, Özel Sunguroğlu Fen Lisesi Ahmet Fethullah Güler TM-1 537,07195 puanla Türkiye 45’incisi, TM-2 535,52957 puanla Türkiye 50’incisi, TM-3 532,44806 Puanla Türkiye 69’uncusu oldu. Özel Sunguroğlu Fen Lisesi öğrencisi Bilal Dağtekin ise TS-1’de 502,21627 puanla Türkiye 118’incisi TS-2’de ise 508,63462 puanla Türkiye 106’ıncısı Gaziantep İl Birincisi oldu.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: