LYS'de Türkiye Birincisi Olan Koçak'a Otomobil

ERZURUM (AA) - Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Erzurum Özel Aziziye Anadolu Lisesi öğrencisi Ahmet Koçak'a, FEM Dershaneleri tarafından otomobil hediye edildi.

"Birincilik sürpriz oldu" LYS'de TS-1 ve TS-2 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Koçak da bu başarıyı başta Erzurum'a, ailesi ve dershanesine getirdiği için mutlu olduğunu kaydetti. Böyle bir başarının Erzurum'a ilk kez çıkmış olmasının da ayrıca gurur verici olduğun ifade eden Koçak, "Başarının nasıl sağlandığı gelecek nesil için sınava hazırlanacak arkadaşlar için gerekli şeyler. Biz bu sınavlara hazırlanırken inandık, özellikle dershanemiz ve okul öğretmenlerimiz bizleri gerçekten motive etti. Başarıyı, kazanabileceğimize, bizi inandırdı. Daha sonra biz öğretmenlerimizi, tecrübelerini bildiğimiz için onlara itaat ettik. Dediklerinden çıkmadık, daha sonra rabim nasip etti. Birincilik sürpriz oldu, derece bekliyorduk. 3-4 diye tahmin ettim ama birincilik sürpriz oldu. Bu başarıyı Erzurum'a getirdik mutluyuz." Koçak, hediye olarak verilecek otomobilin kendisini çok sevindirdiğini anımsatarak, şu an ehliyeti olmadığını ama araba hediye edildiğinde ehliyetini alacağını sözlerine ekledi. MF-3 alanında Türkiye 6.'sı olan Ali Osman Uçar ise öğretmenlerinin yardımıyla bu başarıyı elde ettiğini belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. FEM Dershaneleri tarafından Türkiye birincisi Koçak'a ve Türkiye 6.'sı Uçar'a hediyelerinin daha sonra belirlenen tarihte verileceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: