LYS'de Türkiye Genelinde Ilk Yüze Girip Zirve Üniversitesi'nitercih Eden Öğrencilere, 2 Bin 400 Lira Burs Ve Sıfır Kilometre Araba Verilecek

LYS'de Türkiye genelinde ilk yüze girip Zirve Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere, 2 bin 400 lira burs ve sıfır kilometre araba

LYS'de Türkiye genelinde ilk yüze girip Zirve Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere, 2 bin 400 lira burs ve sıfır kilometre araba verileceği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, LYS sınavında ilk yüze girerek Zirve Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilere, üniversitenin verdiği tüm burslardan 5 yıl boyunca karşılıksız faydalanacağı belirtildi.

Ayrıca, öğrenim ücreti ödemeyen öğrencilerin anlaşmalı yurtlardan da yararlanabileceği ifade edildi.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, 2 bin 885 öğrencinin bulunduğu üniversitenin, yüzde 75'inin burslu okuduğunu ve onlara burs olanakları kadar zengin bir öğretim kadrosu vaadinde bulunduklarının altını çizdi.

Reklam
Reklam

Akademisyenlerin, yüzde 70'inin yurt dışı doktoralı, genç ve üretken olduğunu dile getiren Kısa,"Başta Amerika, İngiltere olmak üzere 60'dan fazla yabancı akademisyenimiz var" dedi.

Burslu burssuz tüm öğrencilere çift diploma imkanı sunduklarını bildiren Kısa, şunları kaydetti:

"Bugün başta Amerika olmak üzere birçok ülkeden 16 üniversiteyle eğitim anlaşmamız bulunmakta. Dileyen öğrencimiz eğitim hayatının son 2 yılını yurt dışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde tamamlayabilir. Hazırlık okuyan öğrencilerimiz arasından 27 öğrencimizi 2 aylığına yine Amerika'ya dil eğitimine yolluyoruz. İstiyoruz ki Zirve öğrencileri yurt dışı deneyimi kazanmadan mezun olmasın. Çeşitli puan türlerine göre ilk 30 bin, ilk 5 bin ve ilk 2 bine giren öğrencilere 200 ile 2 bin 400 lira arasında burs veriliyor. Türkiye derecesi yaparak Zirve Üniversitesi'ni tercih eden öğrenciler arasında aldığı bursun bir kısmını başka bir şehirde okuyan kardeşine yollayan da var, otomobil alan da var."

Geçen yıl ilk 15 ile öğrenci alan üniversitenin en popüler bölümleri arasında İngilizce öğretmenliği, hukuk fakültesi ve iletişim fakültesinin yer aldığını aktaran Kısa, öğrencilerin tercih yapmadan önce iyi araştırmaları konusunda tavsiyede bulundu.

Reklam
Reklam

Derece yapamayan ama yetenekli öğrencilere de burs verdiklerini ifade eden Kısa, üniversitede, eskrim, basketbol, atıcılık, karate gibi 13 farklı branşta spor bursu verildiğini vurgulayarak, "Amacımız başarılı öğrenciyi desteklemek" şeklinde konuştu.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: