LYS’ler hafta sonu başlıyor

Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), Cumartesi günü LYS-4 Sosyal Bilimler sınavı ile başlıyor.

LYS, Cumartesi saat 10.00'da Sosyal Bilimler sınavıyla başlıyor. Sınavlar 13, 14, 20, 21 Haziran tarihlerinde toplam beş oturumda yapılacak.

-SINAV BEŞ OTURUMDA YAPILACAK-

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) 13 Haziran Cumartesi günü, saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-4'te tarih, coğrafya-2, felsefe grubu testleri olacak.

Matematik Sınavı (LYS-1) 14 Haziran Pazar günü saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-1'de matematik ve geometri testleri olacak.

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) 14 Haziran Pazar günü saat 14.30'da tek oturumda gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-5, İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere 3 dilde yapılacak.

Reklam
Reklam

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) 20 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da yapılacak ve 135 dakika sürecek. LYS-2'de fizik, kimya ve biyoloji testleri bulunacak.

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 21 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleşecek ve 120 dakika sürecek. LYS-3'te Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1 testleri yer alacak.

-GİRİŞ BELGESİ BULUNMAYAN ADAYLAR SINAVA ALINMAYACAK-

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgelerini başvuru yaptıkları her LYS için ayrı ayrı, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinecekler. Başvuru yapılmayan LYS için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecek. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafı bulunacak. Belge üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunlu olacak. İlgili LYS'ye ait Sınava Giriş Belgesi'ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacak. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekecek.

Reklam
Reklam

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinin yanında fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak. Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabilecek. (ANKA)

(AYÇ/ÖZK)