Lys'ye Giren Engelli Öğrencilere Özel Servis

Başakşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren engelli öğrencilere özel hizmet sunuyor. Sınav merkezlerine giderken...

Başakşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren engelli öğrencilere özel hizmet sunuyor. Sınav merkezlerine giderken zorluk çeken engelli öğrenciler, evlerinden alınıp okullarına götürülüyor.

Başakşehir Belediyesi, özellikle bedensel engelli vatandaşların sağlık kuruluşları başta olmak üzere, istedikleri yerlere ulaşımlarını engelsiz hale getirmek amacıyla özel tasarlanmış araçlarla öğrencileri sınava götürdü. Sınava engelsiz bir şekilde giden öğrenciler, Başakşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. LYS’ye Başakşehir Belediyesi’nin engelsiz ulaşım aracıyla giden 20 yaşındaki Pelin Şahin, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden araç talebinin hiçbir zaman geri çevrilmediğini belirterek, “Belediyenin bu hizmetini çok faydalı görüyorum. Ne zaman istesem araç gönderiyorlar, belediyenin çalışanlarına ve başkan Mevlüt Uysal’a teşekkür ediyorum. Tüm belediyelere örnek olmasını ve bu hizmetlerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Engelli vatandaşlar, Başakşehir Belediyesi’nin 622 60 00 nolu telefonundan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Özürlüler Masası'nı bağlatarak bu hizmetten faydalanabiliyorlar. İlçede kendi imkânları ile ulaşımlarını sağlayamayan özürlü vatandaşlar ‘engelsiz ulaşım’ araçları ile hastane, banka, kurslar ve AVM’lere gidiyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: