Maaşlarının Düştüğü Iddiasıyla Ankara'ya Yürüyorlar

Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen, sendikanın genel başkanı Yusuf Yazgan'ın da aralarında bulunduğu Büro Memur-Sen üyesi grup 8

Düşük maaş aldıkları iddiasıyla İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen, sendikanın genel başkanı Yusuf Yazgan'ın da aralarında bulunduğu Büro Memur-Sen üyesi grup 8 gün sonra Düzce'ye ulaştı.

Düzce Adliyesi önünde toplanan grup, kamu çalışanlarının mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesi yönünde döviz taşıdı. Burada konuşan Yazgan, memurların haklarını aramak için 20 Şubat'ta yola çıktığını, 6 Mart'ta Ankara'ya ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Yol boyunca kurum ve kuruluşlardan elde edilen bordrolarda yaklaşık 200 ile 500 lira arasında kayıp olduğunu iddia eden Yazgan, "Hükümetten bu kaybın telafi edilmesini isteyeceğiz. Geçtiğimiz yıl 3+3'lük zam verildi, biz o zammı istemiyoruz, ortadan giden taleplerimizi geri iade etsinler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yazgan, diğer sendikalar tarafından gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin "sözde" eylem olduğunu öne sürerek, "Büro Memur-Sen sendikasına teklif dahi edilmedi. Memurların hakları için yürüyoruz, bu mücadelemiz bu hakları elde edene kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

Yazgan ve 3 üyesi, açıklamaların ardından Ankara'ya hareket etti.

Muhabir: Barış Zengin - Onur Orhan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: