Maç arasında gaz görüşmesi

KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye-Azerbaycan özel milli futbol karşılaşmasını birlikte izleyecekleri Azerbaycan Petrol Şirketi Socar Başkanı Rovnag Abdullayev ile maçın devre arasında doğal gaz konusunda konuşacaklarını söyledi.

Milli maçı izlemek için Kayseri'de bulunan Yıldız, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu maçın her iki ülkenin dostluğunu pekiştireceğini söyledi.Yıldız, "Azerbaycan'dan gelen konuklarımıza da 'hoş geldiniz' diyorum. Hem ziyaret hem ticaret. Bunun için buradayız. Kayseri'ye gelmişken biraz da doğal gaz işinden konuşalım diyoruz. Azerbaycan Petrol Şirketi Socar Başkanı Rovnag Abdullayev ile doğal gaz işini konuşalım dedik. Maçın devre arasında da doğal gaz işini konuşacağız. Locamızda bir yandan maç izleyeceğiz, bir yandan da doğal gaz işini konuşacağız"Azerbaycan Petrol Şirketi Socar Başkanı Rovnag Abdullayev de "Burada hem ziyaret hem ticaret yapacağız. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi için bu maç büyük katkı sağlayacak, buna inanıyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Abdullayev, bir gazetecinin, "Doğal gaz fiyatları düşecek mi?" sorusunu ise "Bunu BOTAŞ Genel Müdürüne sorun. Biz doğal gaz fiyatlarını çoktan düşürdük.
Türkiye'de fiyatları BOTAŞ belirliyor" diye yanıtladı.