Macar Büyükelçi Gölkay'a Hayran Kaldı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Macaristan Büyükelçisi'ni Gölkaypark'ta kahvaltıda ağırladı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Macaristan Büyükelçisi'ni Gölkaypark'ta kahvaltıda ağırladı.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda geçen kahvaltıya Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo, Macar Dostluk Derneği Başkanı Erturnç Baykal ve ÇEKÜL Kocaeli Temsilcisi Numan Gülşah katıldı. Türkiye'de görev yaptığı 5,5 yıl içinde önemli dostluklar edindiğini belirten konuk büyükelçi Szabo, "Macaristan ile Türkiye arasındaki ilişkilerde bir çok konuda olumlu gelişmeler oldu. Kocaeli'ye de sık sık ziyaretlerim oldu. Bu ziyaretler sonunda unutamayacağım anılarım ve dostlar edinmiş şekilde ülkeme dönüyorum. Kalbimin bir tarafı her zaman Kocaeli ve Türkiye'de olacaktır" dedi. Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo, Gölkay'a hayran kaldığını da ifade ederek böyle güzel bir tesisi kazandırdığı için Başkan Doğan'ı tebrik etti.

Reklam
Reklam

İzmit Belediye Başkanı Doğan da yaptığı konuşmada Macar büyükelçiden övgüyle söz ederek, "Kendisini İzmit'te ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisi tam bir Türk dost. Ülkemizde görev yaptığı süre içinde her iki ülke arasındaki dostluğun daha da gelişmesine önemli katkıları oldu. Bizler, kendisini hiç unutmayacağız. Kendisinden de bizleri unutmamasını arzu ediyoruz. Sayın büyükelçiyi sık sık kentimizde görmek isteriz" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: