Macar Büyükelçisi Hovari'den Kartepe Belediye Başkanı Karabalık'a Ziyaret

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janos Hovari, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kaybettiği savaşın ardından Osmanlı'ya sığınarak İzmit'te ölen Macar Kralı Tökeli İmre'nin eşi İlona Zrinyi'nin ölümünün 310. yıl dönümü dolayısıyla, Kartepe ilçesi Karatepe köyündeki anıtta düzenlenen törene katılan Büyükelçi Hovari'nin törenin ardından Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı ziyaret etti.

Ziyarette Hovari'ye, Macaristan İstanbul Başkonsolusu Gabor Kıss, Macaristan Kültür Ateşesi Viktor Matısı, Macaristan İşadamları Derneği yöneticileri eşlik etti.

Reklam
Reklam

İmre Tökeli Derneği Başkanı Ertunç Baykal, başkan yardımcısı Numan Gülşah ve Karatepe köyü muhtarı Mustafa Kılıç'ın hazır bulunduğu ziyarette konuşan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Janos Hovari ve beraberindeki heyeti Kartepe'de görmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Konuklarına ilçenin sosyo ekonomik ve kültürel özellikleri hakkında bilgi veren Karabalık, "Macarları dost kardeş biliyoruz. Buradaki derneğimizin faaliyetlerinde yer alarak bu dostluğun pekiştirilmesi adına üzerimize düşenleri yapmaktayız" dedi.

Büyükelçi Hovari, milli kahramanları Macar Kralı Tökeli İmre ve eşi İlona Zrinyi'ne gösterilen saygının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Kartepe'ye dikilen anıt için yetkililere teşekkür etti.

Hovari ise Kartepe ve Karatepe'nin kalplerinde güzel bir yere sahip olduğunu ifade ederek, "Tökeli İmre ve İlona Zrinyi'nin yaşatıldığı Çiçekli Çayır mirası ile iki ülke arasında kültürel bir münasebet oluşturuyor. Ayrıca ekonomik ilişkilerimizi de güçlendirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Karabalık, büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, günün anısına konuklarına birer kahve fincanı seti hediye etti.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: