Macar öğrenciler sertifikalarına kavuştu

Avrupa Birliği (AB) Mesleki Eğitim Programı kapsamında Aydın'a gelen iki Macar öğrenciye, 3 haftalık uygulama stajlarını başarı ile bitirdikleri için sertifika verildi.

Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muzaffer Moran, öğrencilerin eğitim gördüğü Mimar Oto'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Macaristan'ın Budapeşte kentinde bulunan proje ortakları Lajos Bilingual Technical Secondary School'un öğrencileri Lüszlö Nogy ve Norbert Nemes'in, AB Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında 3 hafta önce Aydın'a geldiklerini belirtti.

Mimar Oto'da staja başlayan öğrencilerin, stajlarını başarıyla bitirdiğini kaydeden Moran, öğrencilerin hafta sonları Aydın'ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret ettiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Öğrenciler Lüszlö Nogy ve Norbert Nemes de stajı Türkiye'de yapmaktan mutluluk duyduklarını, imkan olursa bir daha Aydın'a gelmek istediklerini söylediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz