Macar Vali Tekirdağ'da

Abauj-Zemplen Valisi Demeter Ervin ile İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macar bağımsızlık kahramanı Ferenc Rakoçzi'nin anıtına çelenk koydu.

Abauj-Zemplen Valisi Demeter Ervin ile İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macar bağımsızlık kahramanı Ferenc Rakoçzi'nin anıtına çelenk koydu.

Vali Ervin, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve beraberindeki heyetle Tekirdağ'a geldi.

Ervin ve Kiss, Barış ve Özgürlük Parkı'nda bulunan Ferenc Rakoçzi ile Macar tarihçi ve edebiyatçı Mikes Kelemen'ın anıtlarını ziyaret etti.

Ervin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Mikes Kelemen ve Ferenc Rakoçzi anıtlarını Türkiye'de görmenin kendilerini onurlandırdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye ve Macaristan arasında kuvvetli bir bağ olduğunu belirten Ervin, şunları kaydetti:

"300 yıl önce Rakoçzi Macar halkının Avrupa'da nerelerde yaşadığını bulmaya çalıştı. Daha o yıllarda Macaristan ile Türkiye arasında kurulabilecek dostluk köprüsünü anladı. 300 yıldan bugüne Türkiye ile çok ciddi bir dostluk kurduk. Çok yakın bir ilişki içindeyiz."

Konuşmanın ardından Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ile Ervin ve Kiss, anıta çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu.

Muhabir: Ergin Akgün / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: