Macaristan Başkonsolosu'ndan Başkan Akdoğan'a Ziyaret

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Belediye Başkanı...

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette Niğde’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Başkan Faruk Akdoğan’dan Niğde hakkında bilgi aldı. İki ülke arasında ticaretin yanında kültürel ilişkilerin de gelişmesini istediklerini belirten Gabor Kiss, bu amaçla Türkiye genelinde düzenledikleri ziyaretlerden birini de Niğde’ye gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Kiss, Niğde ile Macaristan’ın bir şehrinin de kardeş şehir olmasını isteyerek, ticari ilişkilerin gelişmesi konusunda karşılıklı diyalogun önemine dikkat çekti. Kiss, “Ticarete giden yol kültür üzerinden geçmektedir.” dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da konuklarını Niğde’de görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Kültürel birliktelik sağlanırsa ticaret noktasında yatırımlar karşılıklı olur.” şeklinde konuştu.

Ziyaretin anısına Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Başkan Akdoğan’a çeşitli hediyeler sundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: