Macaristan çok farklı...

A Milli Takımımız'dan da yer aldığı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Macaristan evinde Estonya'yı konuk etti.

A Milli Takımımız'dan da yer aldığı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda ikincilik mücadelesi veren Macaristan, Estonya'yı farklı geçti: 5-1

MACARİSTAN 5-1 ESTONYA
11' 1 - 0 Ragnar Klavan (Kendi kalesine)
21' 2 - 0 Tamas Hajnal
41' 3 - 0 Daniel Bode
48' 3 - 1 Tarmo Kink
69' 4 - 1 Krisztian Nemet
85' 5 - 1 Balazs Dzsudzsak

A Milli Takımımız'dan da yer aldığı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda ikincilik mücadelesi veren Macaristan, grubun iddiasız ekibi Estonya'yı, 8. hafta mücadelesinde konuk etti.

Reklam
Reklam

Romanya yenilgisiyle 3. sıraya gerileyen Macarlar, sahaya; Bogdan, Vanczak, Guzmics, Kadar, Laczko, Koman, Elek, Hajnal, Dzsudzsak, Böde, Nemeth 11'i ile çıktı.

Estonya ise sahada; Pareiko, Jääger, Reintam, Klavan, Teniste, Purje, Vunk, Mosnikov, Kink, Anier, Ahjuper 11'i ile yer aldı.

Mücadelenin 11. dakikasında talihsiz bir an yaşayan Ragnar Klavan, topu kendi ağlarına yolladı ve Macaristan, rakibi karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Erken gelen golle Estonya'nın direncini kıran Macaristan, 21. dakikada Tamas Hajnal ile farkı 2'ye çıkardı ve takımını rahatlattı.

41. dakikada Daniel Bode'nin attığı golle 3-0'ı yakalayan ev sahibi Macaristan, ilk yarıyı da bu skorla önde tamamladı.

İkinci yarıya iyi başlayan Estonya, 48. dakikada Tarmo Kink ile farkı yeniden ikiye indirse de, Macaristan 69. dakikada Krisztian Nemet'in golüyle 4-1'i buldu.

87. dakikada sahneye çıkan Balazs Dzsudzsak, kapanışı yaptı ve Macaristan sahadan 5-1'lik galibiyetle ayrıldı.

8 maç sonunda puanını 14 yapan Macaristan, yeniden ikinci sıraya yükseldi. Macaristan, gruptaki 9. maçında, Dünya Kupası'na gitmeyi garantileyen grup lideri Hollanda'ya konuk olacak. Estonya ise 8 puanda kalırken, gruptaki 9. maçında A Milli Takımımız'ı konuk edecek.

Reklam
Reklam