Macaristan Dans Grubu'na taciz

SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 24. Uluslararası Halk Dansları Festivali, düzenlenen festival yürüyüşü ile start aldı. 12 ülkenin halk dansları ekibinin katıldığı festival yürüyüşünde dekolte kıyafetleri ve sergiledikleri dans ile dikkat çeken Macaristan ekibinin bazı kişilerin elle ve sözle tacizine uğradığı iddiası üzerine olay polise haber verildi. Polisten yardım istenmesi üzerine Macar ekibi, yürüyüşünü polis gözetiminde tamamladı.

Türkiye'nin yanısıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Azerbaycan, Litvanya, Gürcistan, Macaristan, Polonya, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Sırbistan ve Abhazya olmak üzere 12 ülkenin halk dansları ekibinin yer aldığı yürüyüşte Macaristan ekibine gençlerin yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Polis, sözle ve elle taciz olayına karşı Macar dans gurubu etrafında önlem alarak yürüyüş sırasında gruba dışarıdan yaklaşımı engelledi.

Reklam
Reklam

Samsun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Polis Merkezi ekiplerinin sadece Macaristan halk dansları ekibinin etrafında güvenlik önlemi alması dikkat çekti.

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan yürüyüş, 19 Mayıs Bulvarı, Çiftlik Caddesi, Lise Caddesi geçildikten sonra Irmak Caddesi üzerinde son buldu. Festivale katılan ülkeler yürüyüş sırasında kendi danslarını sergilediler. Macar ekibi otobüslerine bindiği sırada aracın etrafını saran gençler, sevgi gösterisinde bulunup kameralı cep telefonu ile kızların resimlerini çekmek için birbirleriyle yarıştılar. Macar kızlar ise kendilerine gösterilen yoğun ilgi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Festivale katılan ülkelerin her akşam Fuariçi Neco Yazlık Gazinosu'nda sahne alacağı ve gösterilerin 27 Temmuz 2004 akşamı düzenlenecek olan yarışma ile sona ereceği öğrenildi.