Macaristan'da siyasi skandal

BUDAPEŞTE (İHA) - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de polis, hükümetin istifasını isteyen bir gruba müdahale etti. Yaklaşık 80 kişiden oluşan gruptan bazıları gözaltına alındı.

Macaristan'da siyasi skandal devam ediyor. Halkın büyük bölümü Başbakan Ferenc Gyurcsany'nin istifası istiyor. Ülkede yaşanan bu durum zaman zaman göstericiler ile polisi karşı karşıya getiriyor. Başkent Budapeşte'de yaklaşık 80 kişiden oluşan bir grup, protesto düzenledi. Gyurcsany'i istifaya çağıran grup, polis araçları ile takip edilirken, gösterinin sonuna doğru müdahale geldi. Protestocuların arasına karışan dazlaklar, polis tarafından gözaltına alındı. Bu sırada göz yaşartıcı gaz kullanan polis bazı eylemcileri gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

Öte yandan Macaristan Başbakanı Gyurcsany'nin bir toplantıda, 'halka 1.5 yıldır yalan söylediği' yönündeki ifadelerinin açığa çıkmasının ardından, başbakanın istifasını isteyen halk, 3 gündür eylem düzenlemeye devam ediyor. Akşam saatlerinde parlamento binası önünde toplanan 10 binden fazla gösterici, başbakan istifa edene kadar gösteri yapmaya devam edeceklerini dile getirdi. Macaristan bayrakları sallayan göstericiler, 'istifa, istifa' diye slogan atıyor.