Macaristan’dan Bursa’ya İş Birliği Çağrısı

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gaborr Kiss, Bursalı iş adamlarını ülkelerine yatırıma davet etti.Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gaborr...

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gaborr Kiss, Bursalı iş adamlarını ülkelerine yatırıma davet etti.

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gaborr Kiss ve beraberindeki heyetin tarihi Heykel vilayet binasında gerçekleşen ziyaretinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Vali Şahabettin Harput, Türkiye’nin Macaristan ile çok köklü ve güçlü bağlarının bulunduğunu anlatarak, bu ziyaretle Macaristan ile Bursa arasındaki ilişkilerin daha da yukarı taşınmasına katkı sağlayacağına değindi.

Reklam
Reklam

Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gaborr Kiss ise, Bursa’nın Macaristan açısından çok önemli olduğunu belirterek, “Macar hükümetinin mesajını size getirdim. Onların düşüncelerini anlatmak istiyorum. Bursa’da faaliyet gösteren bütün sektör temsilcilerine, sanayi, otomotiv ve turizm sektörü ile Macaristan işbirliği yapmak istiyor. Bizim en büyük görevimiz ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi için bir yön çizmektir. Bunun ilk adımı protokol görüşmeleri, ardından ise işadamlarına bırakmamız gerekiyor meydanı. Bende İstanbul’da elimden gelen her şeyi yaparım bu ilişkilerin daha iyi noktalara gelmesi için. Bütün işadamlarını ülkemize bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Harput, Başkonsolos Gaborr Kiss’e İznik çinisi hediye ederken, Macar Başkonsolos ise Vali Şahabettin Harput’a porselen vazo ve Macaristan’ı tanıtan kitaplar hediye etti. Başkonsolos Kiss, ayrıca Vali Harput’u 21 Martta düzenleyeceklerin Macaristan gecesine davet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: