Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Hovari'den DÖSİAD'a Ziyaret

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer'i ziyaret etti.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencer'i ziyaret etti.

Ziyarette Büyükelçi Hovari'ye Kültür Ataşesi Victor Mates ve Antalya Fahri Konsolosu Bekir Bülend Özsoy da eşlik etti. DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer, Hovari'ye DÖSİAD'ın faaliyetleri ve Döşemealtı ilçesindeki yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Gencer, "Komşu ülkelerle iş birliği yaparak, Döşemealtı'nda üretilen, kendi alanında marka olmuş mal ve hizmetleri satmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Ağustos ayında Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss'in DÖSİAD'ı ziyaret ettiğinin anlatan Gencer, Macaristan ile iş birliği yapılması için adım attıklarını, bu ayın sonunda Macaristan'a gideceklerini ve Antalya Macaristan İş Forumu düzenleyeceklerini bildirdi.

Gencer, Türkiye'de Macar ve Türk işadamlarının bir araya gelmesi ve Macar ürünlerinin Türkiye'de satılması için her türlü konuda öncülük yapacaklarını dile getirdi.

Büyükelçi Janos Hovari de Macaristan ile Türkiye'nin birbirine çok benzediğine dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin Macaristan'dan ithalatının yaklaşık 2 milyon dolar olduğuna değinen Hovari, "Türkiye ve Belçika arasında 4 milyon dolar ithalat var. Macaristan, Türkiye'ye Belçika'dan daha yakın. Macaristan ithalatı neden bu kadar olmasın" dedi.

Türkiye'ye daha fazla ürün satmak istediklerini, Macar işadamlarının Türk partner aradıklarını vurgulayan Hovari, "Macaristan ile Türkiye'deki enerjiyi birleştirip, birlikte çok güzel işler yapabiliriz. İş yapmak için önce tanışmak, sonra anlaşmak ve güven gerekiyor. Bu tür adımlar sağlam ve kalıcı dostluklar, beraberinde başarılı projeleri getirecektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hovari, Türk işadamlarının Macaristan'a yapacağı ziyaretin iyi bir başlangıç olacağına dikkati çekerek, ziyaretlerin devamlılığını sağlamak istediklerini kaydetti.

Vize konusunda iş birliği önerisinde bulunan Hovari, İstanbul ve Ankara'da Türk işadamlarına vize kolaylığı sağlanması için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: