Maceraperest 24 Avustralyalı Çanakkale'de

ÇANAKKALE (İHA) - 25 Nisan Anzak törenleri kapsamında yatlarla Anzak koyundan Çeşme'ye kadar gitmeyi planlayan 24 Avustralyalı Çanakkale'ye geldi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan "Gelibolu-Anzak Yat Rallisi"ne katılacak olan 24 Avustralyalı öğle saatlerinde Çanakkale yat limanına gelerek yatlarına yerleşti. Etkinlikle ilgili açıklama yapan organizasyon sorumlusu Metin Çakın, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek yat rallisine Avustralya'dan 4 yatla 24 kişinin katıldığını belirterek, "Konuklarımızın tamamı Avustralya'dan geldi. Burada konuklarımızın asıl amacı 25 Nisan sabahı Anzak koyunda yapılacak olan seremoni ve ayine katılacak olmaları.

Reklam
Reklam

21 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek yat rallisi günlük etaplarla yapılacak. 25 Nisan'daki Anzak törenlerinin ardından grup Kabatepe limanında 3 gün kalacak. Burada sahile botlarla çıkılacak ve ardından ilk gün Kabatepe-Bozcaada etabı yapılacak. Burada bir gün istirahat edildikten sonra Bozcaada-Assos etabı yapılacak. Burada da bir gün dinlendikten sonra Assos-Ayvalık etabı yapılacak. Daha sonra Foça'ya yelken açılacak ve Ayvalık-Foça etabından sonra son olarak Çeşme'de yarış sona erecek. Geneletap tahmini 20 ile 40 mil arasında gerçekleşecek. Böylece hem yelken, hem de ülkemizin bu doğa güzelliklerini konuklarımız görebilecekler" dedi.