Macit Özcan Tarsus'un yollarını asfaltladı.

Tarsus merkeze bağlı köy muhtarları, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaret etti.

Tarsuslu köy muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya gelerek sohbet toplantısı yapan Başkan Macit Özcan, muhtarlarla tek tek konuşarak sıkıntılarını dinledi ve şu anda Tarsus köylerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları’nın da sorunları not aldığı toplantıda konuşan Başkan Macit Özcan, “Şu anda gördüğünüz gibi, Tarsus’tan gelen muhtar arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Daire başkanlarımız ile birlikte muhtarlarımızın sıkıntılarını dinledik ve köylerde acil yapılacak işleri tespit ettik.” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersin’de çok önemli asfalt atağı başlattığını vurgulayan Başkan Macit Özcan, “Belediyemize bağlı 2 asfalt ekibimiz Tarsus bölgesinde çalışıyor. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre, şimdiye kadar Tarsus’ta 30’a yakın köyde asfalt çalışması yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, günde 6 bin ton asfalt döküyoruz. 2014 seçimlerine kadar da yolu asfaltlanmadık köy bırakmamayı hedefliyoruz.” dedi.

Şimdiye kadar bu köylere neden hizmet yapmadıklarına da açıklık getiren Başkan Macit Özcan, “Hükümet’in çıkardığı büyükşehir yasası ile bu yerler bize yeni bağlandı. Yasadan önce bu hizmetleri yapamazdık, çünkü bizim sorumluluk bölgemiz olmadığı için suç işlemiş olurduk. Yasa şimdi de henüz yürürlüğe girmiş değil ancak biz yasanın bir boşluğundan faydalanarak, aldığımız meclis kararı ile köylerimize bu hizmetleri yapabiliyoruz. Normalde Tarsus Belediyesi’nin yıllardır yapması gereken bu hizmetleri şimdi Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapıyoruz ve bundan da büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmasında, özellikle çok acil onarıma ihtiyacı olan yolları düzenlemek ve o yolları ıslah etmek gayesiyle çok önemli çalışmalara imza atıklarını kaydeden Başkan Macit Özcan, “Tarsus bölgesinde çalışırken, 8 ayrı ekibimizin 6 tanesini de diğer bölgelere yönlendirmiş durumdayız. Köylerimizde içme suyu ile ilgili boru, kaldırım gibi bir takım istekler var. Onları da kendi çapımızda yapmaya gayret sarf ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetleri hızla devam edecek, ancak daha büyük yatırımlar yasanın resmen faaliyete girmesiyle inşallah 2014 Mart ayından sonra başlayacak.” dedi.

Tarsuslu köy muhtarları ise yaptıkları konuşmalarda, Tarsus köylerinde yıllardır ilk defa iş makinelerini gördüklerini kaydederek, acil olan bu hizmetleri yerine getirdiği için Başkan Macit Özcan’a teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: