Mad Başkanı Karataş 'kariyer Günleri'nin Konuğu Oldu

'Kariyer Günleri' etkinliği kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Programı...

'Kariyer Günleri' etkinliği kapsamında Antalya'nın Manavgat ilçesi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Programı öğrencileri ile bir araya gelen Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, kariyer yapmak için dikkat edilmesi gereken konularla ilgili bilgiler verdi.

Manavgat Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen 'Kariyer Günleri'nin konuğu olan Manavgat Aşçılar Derneği (MAD) Başkanı İsmail Karataş, öğrencilere meslekte kariyer yapabilmeleri için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Karataş, iş başvurularında özellikle alınan eğitimin dışında bir alana başvurulduğunda kariyer hedefinin altının çok daha net çizilmesi gerektiğini belirterek, "Kariyerinizin ilerleyen yıllarında ise zaten farkında olmadan bir döngüye girdiğiniz için planlasanız da planlamanız da ne yazık ki artık kemikleşmeye başlayan kişilik özellikleri, itibarınız ve iş yapış biçiminize göre şimdiye kadar yaptığınız işler sizin yerinize kariyer planınızı yapacaktır. Bir kariyer planınız olsun. Ve onu gerçekçi yapın ve sıkı sıkı tutunun. Hayallerinizden de kolay vazgeçmeyin. Gerekirse onları gerçekleştirmek iş, sektör, firma, departman değiştirin. Çünkü nerden bakarsanız uyanık geçirdiğiniz zamanın yarısı işte geçiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Kariyer planlamasının yıllar geçtikçe yüksek pozisyonlara doğru ilerlemek olmadığını kaydeden Karataş, "Bu tür bir hedef, önünüzün kapalı olduğu şirketlerde kendinizi başarısız hissetmenize neden olabilir. Sevdiğiniz bir işte, kariyer için kendiniz için çalışmalısınız. Ancak bu şekilde çalışarak ve bir noktadan sonra dallanıp budaklanan değil, özelleşmiş alanlarda ilerleyerek kilit adam pozisyonuna gelirsiniz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: