“madam” Römorkla Geziyor

Mersin’in Erdemli ilçesinde bir hayvan sever yaşlanan ve felç geçiren 'Boxer' cinsi köpeğini motosikletinin arkasına...

Mersin’in Erdemli ilçesinde bir hayvan sever yaşlanan ve felç geçiren 'Boxer' cinsi köpeğini motosikletinin arkasına yaptırdığı römorkla gezdiriyor. Römork içinde gezintiye çıkan köpek ise görenlerin ilgisini çekiyor.

Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcisi Semih İğdigül yaşlanan ve felç geçiren köpeğini gezintiye çıkarabilmek için motosikletinin arkasına römork yapmak zorunda kaldığını belirterek, “Yaşlı bir insana nasıl ilgiyle bakılıyorsa bende köpeğime öyle bakmaya çalışıyorum” dedi.

“Madam” adlı köpeğinin 12 yaşında olduğunu ifade eden İğdigül, “Madam daha çok küçükken bir sinir ucu iltihabı geçirerek ameliyat oldu. Boynunda hasar oluştu ve kafasını kaldıramaz duruma geldi. Ancak ileri ki süreçte yavruları oldu. Yavrularını sahiplenenler oldu. Geriye kalan tek yavrusunu ise kaybetti. Köpeğimizin o zaman çok üzüldüğünü gördük. Bu evrede bir Ankara kedisine de annelik yaptı, onu emzirdi, annelik acısını onda gidermeye çalıştı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Köpeğinin şuan için yaşlılık evresinde olduğunu dile getiren İğdigül, “Bu köpek bize geldiğinde sağlıklıydı. Zamanla hastalandı, yaşlanmaya başladı, bu insanlarda da böyle oluyor. Köpekler normalde 15 yıl yaşarlar. Bir köpek ömrü 7 yıl olarak hesaplanır. İnsanların 1 yılı hayvanlar için 7 yıl demek. Yani bu köpeğimiz 90 yaşlarında bir insan gibi. 90 yaşındaki bir insan nasıl bakıma muhtaç ise bu köpekte öyle. Dolayısıyla hayvanıma el bebek gül bebek bakmaya çalışıyorum. Onun gözlerindeki ışıltı her şeye bedel” dedi.

İnsanların yaşlanan hayvanlarını sokağa atmamaları gerektiğine dikkat çeken İğdigül, “İnsan evladını sokağa atabilir mi? Bu da benim bir evladım. Yaşlı olmasına rağmen bakmak zorundayım. Ona bu son yıllarında en iyi şekilde bakacağım” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: