Madde Bağımlılığına Karşı Eğitim Seferberliği

Uyuşturucu ve alkol başta olmak üzere madde kullanımının önüne geçmek amacıyla eğitim seferberliği başlatıldı. Madde...

Uyuşturucu ve alkol başta olmak üzere madde kullanımının önüne geçmek amacıyla eğitim seferberliği başlatıldı. Madde kullanımı ile mücadele eğitimleri kapsamında, 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde ülke genelinde, 80 bin 704 öğretmene, bin 505 eğitim yöneticisine ve 163 bin 252 anne babaya ulaşıldı.

Okullarda her yaştan öğrenciye verilen madde ve madde bağımlılığına yönelik önleme eğitimleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) İl İrtibat Görevlileri (İLTEM) ile okullardaki rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar tarafından yürütülüyor.

Reklam
Reklam

2012 yılı itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm okullarda Rehberlik ve Araştırma Merkezleri (RAM) ile okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servislerinde 19 bin 16 rehber öğretmen-psikolojik danışman bulunuyor. 2011-2012 eğitim öğretim yılı sonuna kadar 230 akran eğitimcisi ve 115 akran eğitimcisi danışmanı yetiştirildi. Akran eğitimcilerinin ulaştığı çocuk ve ergen sayısı 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde 5 bin 783.

2011 yılı içerisinde İLTEM personeli tarafından 320 bin 504 öğrenci ve 17 bin 613 öğretmene yönelik olarak sempozyum, konferans, tiyatro gibi önleyici aktiviteler yapıldı.

AİLELER MADDE KULLANIMI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLİYOR

Çocukların madde bağımlılığından korunmasında aileler, çok önemli bir role sahip. Aile içerisindeki sevgi bağlarının güçlü olması çocukların yaşadıkları tüm sorunları madde kullanımına yönelmeden aşabilmeleri adına hayati önem taşıyor.

Toplumda, bazı konularda olduğu gibi madde ve madde bağımlılığı konusunda da yanlış algılar bulunabiliyor. Bireylerde bu yanlış algıların oluşmasının temel sebeplerinden birisi de bireylerin aile ve ebeveynlerinden aldıkları yanlış bilgiler. Bu durumun önüne geçmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı "07-19 Yaş Aile Eğitimi Programı"nı geliştirdi.

Reklam
Reklam

Alanında uzman rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar tarafından uygulanan programda, anne ve babalara; ergeni tanımak, iletişim, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu
davranış kazandırmak, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak gibi konularda eğitim veriliyor.

"07-19 Yaş Aile Eğitimi Programı" çerçevesinde 2011 yılı içerisinde 102 bin 973 ebeveyne ulaşıldı. Ailelere yönelik olarak yürütülen önleme çalışmaları kapsamında, 2011 yılı içerisinde İLTEM personeli tarafından, sempozyum, konferans, sunum gibi faaliyetlerde toplam
23 bin 267 kişiye ulaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen madde kullanımı ile mücadele eğitimleri kapsamında, 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde ülke genelinde; 80 bin 704 öğretmene, bin 505 eğitim yöneticisine ve 163 bin 252 anne babaya ulaşıldı. Bu çalışmalarda kullanılmak üzere hazırlanan materyaller için toplam 70 bin 603 lira harcandı.

271 ÇOCUK SOKAKTAN KURTARILDI

Sokakta yaşayan çocuklarla ilgili olarak 2011 yılı içinde yapılan çalışmalar sonucu 271 çocuk sokaktan ve iş yaşamından çekildi. 906 çocuk sokakta çalışma riski bulunurken eğitime
kazandırıldı.

Reklam
Reklam

Maddi durumları kötü olan bin 97 çocuğun ailesine sosyal yardım sağlandı. Sokakta yaşayan ve madde bağımlısı olduğu tespit edilen 59 çocuk ise tedaviye yönlendirildi. 5 bin 153 çocuğun da sosyal, sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlere katılımı sağlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: