Madde Bağımlısı Çocuklar, Rehabilitasyon Merkeziyle Topluma Kazandırılacak

Bitlis'in Tatvan ilçesi Kaymakamı Murat Erkan, madde bağımlısı çocuklara yönelik rehabilitasyon merkezi kurarak madde bağımlısı...

Bitlis'in Tatvan ilçesi Kaymakamı Murat Erkan, madde bağımlısı çocuklara yönelik rehabilitasyon merkezi kurarak madde bağımlısı çocukların topluma kazandırılacağını söyledi.

Projenin Tatvan Kaymakamlığı ve Bitlis İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ortak yürütüleceğini belirten Kaymakam Erkan, Bitlis ve ilçelerine hitap edecek olan rehabilitasyon merkezinin Bitlis Valisi Veysel Yurdakul’un tavsiyesi ile Tatvan’da kurulmaya karar verildiğini belirti.

Rehabilitasyon Merkezi ile madde bağımlısı çocukları burada kötü alışkanlıklarından kurtararak, mesleki eğitimlere yönlendirecekleri kaydeden Erkan şöyle konuştu: "Açılacak olan Rehabilitasyon Merkezi Bitlis ve ilçelerine hitap edecek. Yerin Tatvan seçilmesinde hem ilçemizin nüfusu, madde bağımlısı çocuk sayının burada çok olmasının etkisi ve sayın valimizin tavsiyesi etkili oldu. Yer olarak Sahil Mahallesinde Ofis Caddesi üzerinde bulunan toprak mahsulleri ofisini kullanmayı planlıyoruz. Proje en kısa sürede hayata geçirilecek. Bu sayede ilimiz ve ilçelerindeki madde bağımlısı bütün çocuklar buraya yönlendirilerek madde bağımlılıklarından kurtarılması sağlanılacak. Bunun yanında yine bu çocuklara burada mesleki eğitimlere yönlendirilecek. Tüm bu aşamalardan sonra madde bağımlısı bu çocuklar yararlı bireyler olarak topluma kazandırılacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: