"Madde Bağımlısı" Çocuklardan Konser

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait rehabilitasyon merkezinde tedavi gören "madde bağımlısı" çocuklardan oluşan koro, mini bir konser verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait rehabilitasyon merkezinde tedavi gören "madde bağımlısı" çocuklardan oluşan koro, mini bir konser verdi.

Merkezin kuruluşunun 5. yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda konser veren çocuklar, çeşitli türküleri seslendirdi. Etkinlikte ayrıca tedavilerinin 1, 3 ve 6. ayını dolduran çocuklara hediye verildi, çocuklar için pasta kesildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, merkezin 5. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Rehabilitasyon merkezinin "Türkiye'de, belki de dünyada benzeri az olan bir merkez" olduğunu ifade eden Evrim, "Bu merkez için Belediye olarak büyük çabalar sarf ettik. Madde bağımlısı çocukların tedavi edilmesinde iyi bir başarı düzeyi yakaladık" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in merkezi kurarken, "Bir tek çocuğu kurtarırsak hedefimize ulaşmış oluruz" dediğini anımsatan Evrim, "Biz bunu çok aştık. Ne kadar başarılı olduğumuzu istatistikler ispatlıyor" diye konuştu.

-"545 çocuğa ulaştık"-

Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezi Klinik Direktörü Psikiyatri Uzmanı Dr. Cenk Yancar da "madde bağımlılığı" üzerine 10 yıldır çalıştığını belirtti.

"Şu ana kadar 545 çocuğa ulaştık, bunlardan 325'ini yatarak tedaviye aldık. Tedaviye aldığımız çocukları takip etmeye devam ediyoruz" diyen Yancar, "madde bağımlısı" çocuklara mobil ekip çalışmasıyla ulaştıklarını ifade etti.

Çocuklara sevgiyle yaklaştıklarını anlatan Yancar, "Bu çocuklar, cezalandırılma, toplum tarafından dışlanma, 'sizden adam olmaz', 'siz hiç bir şeyi beceremezsiniz' konusunda tecrübeliler. 'Sizler seviliyorsunuz', 'Size yardımcı olacağız' konusunda ise hiç bir yaşam tecrübeleri yok. Buradaki tedavinin ana temelini ceza değil ödül oluşturuyor. Böyle bir yaklaşım gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: