Maden işçileri yeni yıla yerin yüzlerce metre altında girdi

Zonguldak'ta gece mesaisine kalan maden işçileri, 2012 yılına yerin yüzlerce metre altında girdi. İşçiler ocakta...

Zonguldak'ta gece mesaisine kalan maden işçileri, 2012 yılına yerin yüzlerce metre altında girdi. İşçiler ocakta yaş pasta keserek bir birlerine ikram etti.
İnağzı-Bağlık sahasında Aslantürk Madencilik’e ait maden ocağında çalışan gece vardiyası işçileri, yeni yıla çalışarak merhaba dedi. İşçiler, 2012 yılının bütün madenciler için kazasız belasız bir şekilde geçmesi dileğinde bulundu.
Ailelerinden uzakta, yerin yüzlerce metre altında 'karaelmas' olarak tabir edilen taşkömürü kazarak ekmek parası kazanan maden işçileri, önce ahşaptan bir sofra kurdu. Daha sonra saatler 00.00’ı gösterdiğinde bir birlerine sarılarak yeni yılın gelişini kutlayan madenciler, patronlarını da unutmadı.
Yaş pastayı keserek bir birlerine ikram eden madenciler, sevinçle hüznü bir arada yaşadı. Hep bir ağızdan maden türküsü okuyan işçilerden bazıları hüzünlü şarkılarla duygulandı. Yerin altında yeni yıla girmenin bir başka duygu olduğunu belirten Ocak Şefi İbrahim Çamlı (52), “Cenab-ı Allah'tan, bütün İslam alemine ve madenci arkadaşlarımıza 2012 yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni yılı ocakta geçirmek çok zor. Onu yaşamak lazım. Allah kazasız belasız bir çalışma versin, ailemize kavuşuruz inşallah.” dedi.
Pala bıyıkları ile mesai arkadaşlarının maskotu olan Emrullah Yılgın, “2011 yılı geride kaldı. Allah'ın izniyle bu gece 2012 yılına girmiş bulunuyoruz. Hepimiz için sağlıklı, mutlu, kazasız belasız bir yıl geçirmeyi diliyorum.” şeklinde konuştu.
Maden Yüksek Mühendisi Levent Yağcı ise şunları söyledi: “Bütün madenciler adına yeni yılda kazasız belasız bir iş hayatı istiyoruz. Biz bu yörenin halkı bütün madenlerde elimizi taşın altına koyup kafamızı miğfer yapıp madenlerde kömür çıkarmaya çalışıyoruz. Her birimiz çocuklarımız, vatanımız ve milletimiz için çabalıyoruz. Biz yer altında yıllar boyu çalışmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu şartlar içerisinde çalışarak alın terimizle birlikte namuslu bir şekilde çalışabiliyorsak ne mutlu bize.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz