Maden işçisi, çalıştığı maden ocağında evlendi

Zonguldak'ta 28 yıllık maden işçisi Hüseyin Kolçak, çalıştığı maden ocağında Yasemin Çakıcı ile nikahını kıyarak dünyaevine girdi.

Kuyu başında gerçekleşen nikah töreninde çifti sevenleri yalnız bırakmadı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesindeki 1. Nolu kuyu başında ilk kez bir nikah töreni gerçekleştirildi. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda 28 yıldan bu yana maden işçisi olarak çalışan Hüseyin Kolçak, Yasemin Çakıcı ile birlikte bir ilke imza attı. Nikah töreninin çalıştığı madenin kuyu başında yapılması fikrini Yasemin Çakıcı ile paylaşan Kolçak, gelin adayının da fikri beğenmesi üzerine harekete geçti. Önce bürokratik işlemleri halleden Kolçak ardından da düğün hazırlıklarına başladı.

Reklam
Reklam

Gelin adayı Yasemin Çakıcı ile birlikte davetlilerin beklediği TTK Kozlu Müessesi 1 Nolu kuyu başına gelen Hüseyin Kolçak, burada alkışlarla karşılandı. Davetliler ise "Sevenlere Özgürlük”, "İnadına Aşk” yazılı pankartlarla törene renk kattılar.

Kolçak ve Çakıcı, başlarına baret takarak nikahın kıyılacağı kafese bindiler. Kafesten geçerek platforma gelen çift, nikahın kıyılmasıyla birlikte birbirlerini kutladı. Nikahın ardından TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, gelin ve damada "Madenci Feneri” hediye etti.

Gazetecilerle mutluluğunu paylaşan Hüseyin Kolçak, "Bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kalbimizin bir yarısı maden ocağında 10 gündür yer altında emek mücadelesi yapan, haklarını almak için kendilerini yer altına hapsetmiş, ölümü burun buruna yaşayan madenci kardeşlerimizdir. Kalplerimizin yarısı oradadır. Bir an önce mutlaka o insanların sağ olarak oradan çıkartılması adına ne yapılması gerekiyorsa herkesin yapması gerekiyor. Siyasiler, sendikacılar, sivil toplum örgütü temsilcileri, normal vatandaşlar, oradaki insanlar yerin toprağın altındalar. Canlı canlı kendilerini mezara hapsetmiş durumdalar. Onlar orada yemek yemiş, yememiş bu geçerli değil. Üç öğün kebap da yese tatlı da yese hiçbirinin yerini tutmaz. Sonuçta yer altındasınız. Biz her gün madene inip çıkıyoruz. Madenin en olduğunu biliyoruz. Oradaki insanların canlı canlı bedenleri çürüyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Nikah fikriyle ilgili gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Kolçak, "Ben 30 yılımı burada işçi olarak tamamladım. TTK'nın her gün ne olursa olsun gündemde tutulması adına, TTK gözden düşürülmüş durumda. Ne olursa olsun, işçi alımının bir an önce gerçekleştirilmesi lazım gelir. Davetiyelerde gerekli mesajlar bize göre alması gereken kişilere verilmiş durumdadır” dedi.

Eşini destekleyerek yalnız bırakmadığını ifade eden Yasemin Çakıcı ise, "Ben de bir madenci torunu, madenci kızı olaraktan eşimi destek olmak istedim. İşçilerin, dayanışmayı büyüterek şu an direnişte olan bütün işçilere direnişle cevap verilmesi gerektiğini bütün işçi kardeşlerime çağrı yapıyorum” şeklinde konuştu.

Çift ve davetliler nikah töreninin ardından müessesenin avlusunda doyasıya eğlendi.