Maden işçisine zam

Amasya (AA)- Amasya Yeni Çeltek Kömür İşletmesi ile Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Türkiye Maden-İş) arasında 450 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri ile Sorgun Kömür İşletmeleri'nde çalışan 450 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Amasya Belediye Başkanı ve Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Özarslan ile Türkiye Maden-İş Genel Başkanı Hasan Hüseyin Kayabaşı'nın katılımı ile toplu iş sözleşmesi imza töreni düzenlendi.İmza töreninde konuşan Özarslan, sözleşmenin 1 0cak 2008'den itibaren 2 yıl geçerli olacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Sözleşme ile yer altında çalışan en düşük işçi ücretinin 910 YTL'den ilk altı aylık dönemde bin 290 YTL'ye, ikinci altı aylık dönemde ise bin 350 YTL'ye çıktığını anlatan Özarslan, sosyal haklarda da ilk altı ay için yüzde 100, geri kalan dönem için de yüzde 45'lik artış sağlandığını bildirdi. Özarslan, ayrıca Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri ile görüşerek maden işçilerinin kira öder gibi ev sahibi olmaları için girişimde bulunulacağını söyledi.