Maden Kazalarının Hüzünlü Anneleri

ERDİNÇ AKSOY - "Allah'a emanet ol" diye madene uğurladıkları oğullarının cenazelerini gözyaşlarıyla teslim alan annelerin evlat acısı, her Anneler Günü'nde tazeleniyor.

ERDİNÇ AKSOY - "Allah'a emanet ol" diye madene uğurladıkları oğullarının cenazelerini gözyaşlarıyla teslim alan annelerin evlat acısı, her Anneler Günü'nde tazeleniyor. Taş kömürü üretiminin başladığı yıl kabul edilen 1848'den bugüne 5 bine yakın madencinin hayatını kaybettiği havzada, her iş kazası ardında gözü yaşlı anneler, eşler ve evlatlar bırakıyor. Yer üstündeki hayat mücadelesini, yer altında yaşam kavgasına dönüştürürken canlarını yitiren evlatlarının acısını taşıyan anneler, oğullarından alamadıkları çiçekleri kabirlerine koyarak hüzünlerini dualarla dindirmeye çalışıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu annesi Necmiye Yapıcı da oğlunun yerine torununu severek teselli bulmaya çalıştığını belirtti. Gözyaşlarının hiç dinmediğini kaydeden Yapıcı, oğlunun madene girmesini istemediğini ancak evladının erken emeklilik ve tazminat hakkının kaybolmaması için işten ayrılmadığını aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: