Maden Ocağında Iftar

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı kömür ocağının eksi 425 kodunda maden

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne bağlı kömür ocağının eksi 425 kodunda maden işçileriyle Ramazan'ın ilk iftarını gerçekleştirdi.

Ulupınar, Kozlu Belde Belediye Başkanı Ali Bektaş, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi ile işçi asansörüyle maden ocağının eksi 425 koduna indi.

Galerilerde yaklaşık 1 kilometre yürüyerek kömür üretiminin yapıldığı alana ilerleyen Ulupınar ve beraberindekiler, galerideki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Kömür üretim bölgesine giden AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar, maden işçileriyle bir süre sohbet etti. Daha sonra Ulupınar ve beraberindekiler, eksi 425 kodunda kalas ve odun parçalarından hazırlanan sofrada madencilerle dolma, zeytin, soğan, biber, domates, sarma, tavuk ve börekten oluşan iftar yemeğini yedi.

Ulupınar, burada maden işçilerine hitaben yaptığı konuşmada, maden işçilerinin çalışma şartlarını bildiklerini belirterek, "Ramazan ayının ilk günü maden ocağında çalışan arkadaşlarımızla iftar yapmak istedik. Bu ocaklarda bizim atalarımız, babalarımız çalıştı. Köylülerimiz ve akrabalarımız yaşamlarını yitirdi. Hayatlarını zor şartlarda çocuklarına ekmek getirebilmek için idame ettiler. Zonguldak kömürle var olmuş bir şehirdir. Buradan çıkan taşkömürü ülkemizin her yanına gönderildi. Bugün işçi sayısı 60 binlerden, 10 binlere kadar düştü. Burada 1 milyar 300 milyon ton taşkömürü rezervi var. Ülkemizin yıllık 20-25 milyon ton kömüre ihtiyacı var. Buradaki kömür Türkiye'nin yüz yıl ihtiyacı olan bir taşkömürüdür" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-"TTK'ya 2 bin 462 işçi alınacak"-

TTK'ya yeni alınacak işçilerle ilgili talebi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a ilettiklerini anlatan Ulupınar, şunları kaydetti:

"Bölge milletvekillerimizle ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) yetkilileriyle beraber TTK'ya işçi alınması için çalışıyoruz. Sendika ve TTK arasında ücretler, şartlar ve sosyal haklar konusunda bakanımız anlaşma talimatı verdi. Kendisi 'anlaşın gelin hazineden ben bu onayı alacağım' dedi. GMİS ve TTK belli bir noktada anlaşmaya geldi. Arada çok az bir fark kaldı. O farkın giderilmesi de siyasiler olarak bize düşmektedir. Bakanımız inşallah önümüzdeki günlerde işçi alımıyla ilgili müjdeli haberi verecektir. Yüzde 99 ihtimalle 2 bin 492 işçi TTK'mıza alınacaktır. Ondan sonra bunun ne şekilde alınacağı zamanla belli olacaktır."

Ulupınar ve beraberindekiler daha sonra maden işçileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz