Maden Şehidinin Ilk Okula Giden Oğlu, Karnesiyle Babasının Mezarına Koştu

Zonguldak’ta maden şehidinin ilkokul birinci sınıfı ‘pekiyi’ ile geçen oğlu Muhammed Ali Şeker (7), buruk...

Zonguldak’ta maden şehidinin ilkokul birinci sınıfı ‘pekiyi’ ile geçen oğlu Muhammed Ali Şeker (7), buruk karne sevinci yaşadı. Karnesinin alır almaz babasının mezarına koşan Şeker, dua etti.

Zonguldak şehir merkezindeki Mimar Sinan İlkokulu’nda eğitim gören küçükler, karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı. Okulun sınıf öğretmenlerinden Sevda Kıyılıoğlu, “Genelde mutlu bir eğitim öğretim yılı geçirdik. İnşallah sonraki sınıflarda da aynı güzelliği yaşarız.” dedi.

Kozlu Atilla İlkokulu 1. sınıfa giden Muhammed Ali Şeker (7) ise karne sevincini buruk yaşadı. 7 Ocak 2013 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi maden ocağında metan gazı patlaması sonucu hayatını kaybeden 8 madenciden biri olan Ahmet Şeker'in (30) oğlu Muhammed Ali Şeker, sınıf öğretmeninden karnesini aldı. Pekiyi derecesi ile sınıfını geçen Şeker, karnesini alır almaz babasının Dilaver Mahallesi'ndeki mezarına koştu. Babasına dua eden Şeker, “Babamın yanına karnemi göstermeye geldim. Babam hayatta olsaydı çok sevinirdi. Babam yanımızda olmadığı için üzgünüm.” dedi.

Reklam
Reklam

Acılı eş Arzu Şeker, “Bugün oğlumla babasını ziyarete geldik. Karnesini aldı. Babası da görsün diye ziyarete geldik. Bizi görüyordur, mutlu olmuştur.” diye konuştu.

Oğlunu mezarı başında gözyaşı döken anne Havva Şeker ise şunları söyledi: “Oğlum 7 Ocak’ta degaj (metan gazı püskürtmesi) patlaması sonucu maden şehidi oldu. Oğlum, çocuğunu okula yazdırırken, kendisi gibi madenci olmasın diye onun okumasını istemişti. Torunum sınıfını çok iyi derecelerle geçti, çok sevinçli olduk; ama oğlum göremedi diye çok hüzünlüyüz. Torunum, beni babamın yanına götürün dedi. Hem sevinç hem hüzün yaşıyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: