Maden Teknikerlerinden Mhp’ye Ziyaret

Maden Teknikerleri Derneği üyeleri MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret etti.Maden Teknikerleri Derneği Başkanı Vedat...

Maden Teknikerleri Derneği üyeleri MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret etti.

Maden Teknikerleri Derneği Başkanı Vedat Torlakoğlu ve üyeler MHP İl Başkanı Hamdi Ayan’ı ziyaret etti. Ziyarette maden teknikerlerinin sorunlarını aktaran Torlakoğlu, “Başkanım sebebi ziyaretimiz hem çok yakın tanıdığımız bir kişiliksiniz hem yakın çevreden arkadaşımızsınız zor bir görev üstlendiniz bu görevde biz de size başarı dilemeye geldik aynı zamanda Gerçekten çok zor bir görev üstlendiniz. Camiamıza, çevremize ve herkese hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah partiniz daha iyi yerlere gelir. Bu işler sevmek işi, gönül işi. Severek isteyerek çalışılan işler güzel oluyor, başarılı oluyor. Bizde bu yüzden başkanımızı hem desteklemeye hem arkadaşımızdır eski arkadaşımız hem de meslektaşımıza başarılar dilemeye geldik. Sadece bu konuda bir talebimiz yok. Bizim şu anda uğraştığımız birçok sorunlar var. İki yıllık mezunların tekrar dört yılıkla devam etmesi konusunda çalışmalarımız var. Yine kurumumuz içerisinde yevmiyeli olup da sözleşmeli olarak geçmek isteyen arkadaşlarımız var. Bununla ilgili çalışma yaptık. Fakat çalışmamız yarıda kaldı. Maalesef kabul edilmedi. Tekrar bir gelişmede bulunduk. Şimdi biliyorsunuz iş güvenliği yasası çıktı Ocaktan itibaren iş güvenliği konusunda teknikerlerin de bu konudan faydalanmasını istiyoruz. Yani A,B,C gibi sertifikalar var. Bizde bir sertifika sahibi olmak istiyoruz. Bu konuda düşüncelerimiz var. Arkadaşlarla ne yapabiliriz diye konuşuyoruz. Tabi ki camiamızda sorunlar çok. Aynı iş yerinde değişik ücret gruplarında çalışan arkadaşlarımız var. Hem sözleşmeli, yevmiyeli birde 2006 sonrası gelen yevmiyeli arkadaşlarımız var. Hepsinin de ücretleri farklı farklı. Üçünün de ayrı sorunları var. Diğer sözleşmeli olan memur olmasından kaynaklanan sorunları var. Diğer iki yevmiyeli kategoride olmasından kaynaklı sorunları var. Tabi bunları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Ama maalesef bazı yerde kilitleniyoruz. Bir yere varamıyoruz. İşte hem siyaseten, hem güç olarak bir noktada kalıyoruz. Bu konuda da sivil toplum örgütleri, siyasi partiler bizim kaynağımız. Herkesten destek istiyoruz. Son çıkan bir maden kanunu var. Bu aslında çok önemli bir kanundur. İnternet üzerinden bana ulaşıyorlar, maden teknikerleri Zonguldak’ta işe girmek istediklerini söylüyorlar. Benim yapacağım bir şey yok. Özel sektör maden mühendisi çalıştırıyor. Maden teknikeri çalıştırmıyor. Maden teknikeri çalıştırma zorunluluğu yok. Kamu kuruluşlarına KPSS ile girebilirseniz girersiniz. Özel sektör tekniker çalıştırmak istemiyor. Yaşadığımız bir sorun var, bu sorun çözülürse şayet arkadaşlarımız iş imkanı bulabilecek. Bu konuda destek bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretten memnuniyeti dile getiren MHP İl Başkanı Hamdi Ayan ise “Bahsedilen konular meslek yüksek okullarının bir problemidir. En fazla zarar gören maden teknikerleridir. Bu konu bizim için önemlidir. Maden teknikerleri son çıkan gerek maden kanunları olsun gerek işgüvencesi yasasında elinden bütün yetkileri alınmıştır. Eğer maden teknikerine bulunduğu yerde imkan vermeyecekseniz, proje çizdirmeyecekseniz, imza attırmayacaksanız o zaman meslek yüksek okullarını üniversitelerden kaldırın. Ya da madem böyle bir uygulama vardı meslek yüksek okullarının önünü açın. Bazı illerimizde üniversitelerimiz bu sorunu çözüyor ve 4 yıllığa tamamlama imkanı var. Bülent Ecevit Üniversitesi madenciliğin olduğu bir şehirdedir. Teknikerlere 4 yıllık okuma imkanı verilmesi gereken yer buradaki üniversitedir. Gerek bu konuda AK Parti gerekse CHP’ye çağrıda bulunuyoruz. Bu okulları kapatıp yok sayarsınız ya da imkanları sağlarsınız. İş güvenliği noktasında arkadaşlarımıza imza yetkisi verilsin. Bu noktalarda sizlerin derneğizin çalışmalarını bizlere sunarsanız bizlerde gerekli desteği sağlamaya çalışırız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: