Madenciler Günün Kapsamında Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında resim, öykü, şiir ve satranç dalında dereceye giren...

4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında resim, öykü, şiir ve satranç dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Zonguldak Maden Mühendisleri Odası'nda 4 Aralık Dünya Madenciler Günü etkinlikleri çerçevesinde resim, öykü, şiir ve satranç dalında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. Törene, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, sivil toplum kuruluşları başkanları, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı. Programda Kilimli Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri tarafından sergilenen “Zonguldak Ağıt” isimli tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Programda konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, madende çeşitli sebeplerle yaşamını yitiren madencilere rahmet diledi. Akdemir, “Her 4 Aralık’ta bugünü kutluyoruz. Zonguldak bir kömür kenti. Kömürün çıkarılışını ve zorluğunu görmek gerekiyor. Her meslek zordur ama madencilik mesleği gerçekten çok zordur. Sözün bittiği yerdir. Aldıkları para ana sütü gibi helal olsun” dedi. Ardından konuşan Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ertem, “Madenciler günün kutluyorum. Bu akşamki etkinlik herkese örnek olsun. Madenci şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu. Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaşmakçı ise, “Madencilik mesleği en zor mesleklerden bir tanesidir. Madencilik mesleğinde önlemler alınırsa kazaları da azaltabiliriz. Bir haftadır etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerimize katılan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Daha sonra, 4 Aralık Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında resim, öykü, şiir ve satranç dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: