Madenciler Için Yeni Röntgen Cihazı Satın Alınacak

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), araç içerisine monte edilmek üzere analog film çekme özeliğine sahip röntgen cihazıyla otomatik film banyo ekipmanı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), araç içerisine monte edilmek üzere analog film çekme özeliğine sahip röntgen cihazıyla otomatik film banyo ekipmanı alımı yapacak.

TTK Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu röntgen cihazı ve ekipmanına yönelik teklifler 17 Ocak'a kadar kabul edilecek.

İhale teknik şartnamesine göre, cihazlar hiç kullanılmamış ve ambalajında teslim edilerek, idarece gösterilen araca montajı yüklenici firma tarafından ücretsiz yapılacak.

Yeni röntgen cihazının yılda en az 12 bin adet filmi parça değiştirmeden çekebilecek kapasite olacağı belirtilen şartnamede, ihaleyi alan firmanın cihazın kullanımı, bakımı ve olası arızalarının giderilmesine ilişkin kurumun belirleyeceği personele en az 1 gün ücretsiz eğitim vereceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Kömür ocaklarında çalışanlarda akciğer meslek hastalıklarına sık rastlanabildiğinden, madenciler röntgen filmleri çekilerek sağlık kontrollerinden geçiriliyor.

Muhabir: Erdinç Aksoy

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz