Madencilik Sektörü MINEX’e Hazırlanıyor

Madencilik sektörü, 23–25 Mayıs 2013 arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek MINEX-5. Madencilik, Doğal Kaynaklar...

Madencilik sektörü, 23–25 Mayıs 2013 arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenecek MINEX-5. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile 4. Maden Makineleri Sempozyumu’na hazırlanıyor. Fuar, İZFAŞ tarafından TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın desteğiyle düzenleniyor.

Madencilik sektörünün hedeflerine uygun olarak yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda tanıtım çalışmalarını aralıksız sürdüren İZFAŞ, sektörün ihtiyaç ve beklentilerine en iyi şekilde cevap vermeyi amaçlıyor. 2011 yılında tek holde düzenlenen MINEX, bu yıl sektörden gelen yoğun katılım talebi sebebiyle iki holde birden organize edilecek. MINEX 1/B ve 2 no’lu hollerde düzenlenirken aynı tarihlerdeki sempozyum ise 1/A no’lu holde yapılacak. Fuara Rusya, İran, Irak, Libya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Ürdün, Filistin, İsrail, Kuveyt, Lübnan, Tunus, Fas, Cezayir, Oman Sultanlığı, Yemen, Bahreyn ve Mısır başta olmak üzere çeşitli ülkelerden profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Üç gün sürecek fuarda metalik madenler, endüstriyel hammaddeler, kimya sanayi hammaddeleri, gübre sanayi hammaddeleri, seramik refrakter cam sanayi hammaddeleri, çimento hammaddeleri ve yapı malzemeleri, enerji hammaddeleri, kıymetli taşlar, prokspeksiyon, maden işletme makine ve ekipmanları, sondaj makine ve ekipmanları, cevher hazırlama ve zenginleştirme makine ve ekipmanları, yardımcı makine ve techizatlar, işyeri sağlığı ve güvenlik malzemeleri sergilenecek. MINEX'e katılacak olan İzmir Ticaret Odası (İZTO) üyelerine, fuardan önce başvuruyu odaya yapmaları durumunda 9 metrekare stant ücreti, katkı payı kapsamında geri ödeniyor.

Reklam
Reklam

TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından 4. Maden Makineleri Sempozyumu ise çeşitli sektörlerde kullanılmakta olan maden makinelerinin tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platformda buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanmasını hedefliyor.

İki yılda bir düzenlenen MINEX’e 2011'de sekizi yabancı olmak üzere 129 firma katıldı. Fuar, 15 ülkeden 4 bin 154 profesyonel tarafından ziyaret edildi. İZFAŞ Genel Müdürü Vekili Mehmet Şakir Örs, “İki yılda bir olan fuarımızı, ülkemizin yer altı zenginlikleri bakımından stratejik konuma sahip olduğunun bilinciyle düzenliyoruz. Uluslararası katılıma açık 5. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile aynı tarihlerde gerçekleşecek 4. Maden Makineleri Sempozyumu'nun da sektöre ışık tutacak yaklaşımlarıyla fuarın akademik ve sektörel altyapısına destek vermesini hedefliyoruz. İzmir, madencilik sektörünün gelişmesine, profesyonel ziyaretçiye açık, kapsamlı bir ihtisas fuarı ve önemli bir sempozyumla destek olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: