Madenlerde Çinli Işçi Çalıştırılmak Istenmesine Tepki

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Zonguldak'taki madenlerde Çinli işçi çalıştırılmak istenmesine tepki gösterdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, Zonguldak'taki madenlerde Çinli işçi çalıştırılmak istenmesine tepki gösterdi. GMİS'ten yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir'in maden ocaklarında Çinli işçi çalıştırmak istediği hatırlatılarak, buradaki amacın kar oranını en yüksek noktaya çıkarmak olduğu ileri sürüldü. Dünyada ve Türkiye’de artık salt kara dayalı vahşi kapitalist anlayışın kabul görmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Bütün dünyada artık sosyal devlet kavramı egemen oldu. Sosyal devlet, insanların yaşamından, barınmasından, çalışmasından, can güvenliğinden, eğitim ve sağlığından sorumludur. Hiç kimse her istediğini yapma serbestliğine sahip değildir. Zonguldak’tan bakıldığında madencilik kültürünü küçümsemek doğru değildir. Bugün, Türkiye’nin ve hatta dünyanın dört bir yanında Zonguldaklı madenciler maden ocaklarında çalışmaktadır. Halen kentte madenlerde çalışmaya hazır on binlerce işsizimiz vardır." Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi almak istediğinde on binlerce insanın sıraya girdiğine işaret edilen açıklamada , "Bölge insanının dikkati ve kulağı, TTK’ya işçi alınacak haberlerindedir. Bu şartlar altında dahi 165 yıllık kömür üretim kültürüne sahip Zonguldak’ta bazı özel şirketler yer altında çalıştıracak işçi bulamadıklarını söylüyorlarsa öncelikle kendilerini sorgulamaları gerekmektedir" ifadesine yer verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: