"Madımak oteli müze yapılmalı"

KIRKLARELİ (ANKA)- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Sivas Madımak Oteli'nin mutlaka müze yapılması gerektiğini söyledi. Sezer, "Madımak Oteli'nin şimdi lokanta olarak kullanılıyor olması burukluğa sebep olan ayrı bir durum" dedi.

Kırklareli'nde seçim çalışmalarını sürdüren DSP Lideri Sezer ANKA'ya değerlendirmelerde bulundu. Sivas olaylarının 14'üncü yıldönümü olduğunu hatırlatan Sezer, Madımak yangınının Türkiye'nin tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Sezer, "Sadece Pir Sultan Abdal'ı anmak için oraya toplanan yakılması ve tüm faillerin yakalanamaması üzüntü verici. Yakmakla bitiremezsiniz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Madımak Oteli'nin lokanta olarak kullanılmasını eleştiren Sezer, "Oysa Almanya'da Solingen'de evi yakılan Türkler'in o evi şimdi Alman Hükümeti tarafından müze haline getirildi. Bir daha böyle olayların yaşanmaması için bir ibret müzesi o ev. Aynı şeyi Madımak için gerçekleştirmek durumundayız." dedi. Sezer, Bülent Ecevit'in Madımak için yazdığı "Uyanır elbet bir sabah, Eshafı kef uykudan, Ölür ölür dirilir, Yüreklerde Pir Sultan" dizeleriyle Madımak'ta hayatını kaybedenleri andığını söyledi.

KIRKLARELİ'NDE YOĞUN İLGİ

Zeki Sezer, Edirne'nin ardından geldiği Kırklareli'nde uzun bir araç konvoyu ile karşılandı. Sezer'i karşılayanlar arasında CHP'liler de hazır bulundu. Sezer'e Kırklareli'nde bazı Anavatanlılar da sevgi gösterisinde bulunu. Sezer, Kırklareli'nde ilk olarak DSP İl ve İlçe Başkanlıklarını ziyaret etti. Burada bir süre partililerle sohbet eden Sezer, daha sonra Şevket Dingiloğlu Parkı'nda kalabalık bir partili guruba hitap etti.

Türkiye tarihinin en zor seçiminin 22 Temmuz'da yapılacağını söyleyen Zeki Sezer, ülke adına doğru adım atanlara her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Sezer, Türkiye'nin karanlığa doğru adım adım sürüklendiğini savunan Sezer, AKP Hükümeti'ni eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın terör çözmek yerine dalga geçtiğini ileri süren Sezer, terörün kaynağının Kuzey Irak'ta olduğunu ifade etti. "Aslında terör Başbakan Erdoğan'ın söylediği sözlerden de besleniyor. Bu ülkede yüzlerce yıldır her kökten ve her inançtan insan huzur ve barış içinde yaşadı" diyen Sezer, alt kimlik üst kimlik tartışmalarını da eleştirdi. Sezer, "Alevi-Bektaşi'yi sen azınlık sayamazsın buna hakkın da yok haddin değil. Kürtleri de azınlık sayamazsın. Biz artık et tırnak olduk ayrıştıramazsın Başbakan. Bunu söyleyene bu millet 22 Temmuz'da ne yapacağını bilir" dedi.

Reklam
Reklam

Sezer konuşmasında hükümetin işsizlik, ekonomi ve dış politika uygulamalarını eleştirdi.