Madımak’ın 19. Yıl Dönümü

2 Temmuz 1993’te 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Olaylarının 19. yıl dönümünde düzenlenecek anma törenleri...

2 Temmuz 1993’te 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Olaylarının 19. yıl dönümünde düzenlenecek anma törenleri öncesi güvenlik önlemleri artırıldı.

Madımak Olaylarının 19. yıl dönümünde çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından anma programları düzenlenecek. Ayrıca Vali Ali Kolat da sivil toplum temsilcileriyle birlikte İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi olarak faaliyette bulunan eski Madımak Oteli’ne gelerek karanfil bırakacak.

Öte yandan anma etkinlikleri öncesi kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Anma etkinlikleri için kente gelen araçlar; Kayseri, Ankara, Malatya ve Erzincan karayollarında arandı. Ayrıca grubun geçiş yolu ve otel binası çevresine barikatlar konularak arama noktaları kuruldu. Çevre illerden gelen takviyelerle birlikte yaklaşık 2 bin polisin görev yapacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: