Madımak'ta ilk anma vali ve belediye başkanından

Sivas'ta 2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarını anma programı...

Sivas'ta 2 Temmuz 1993’te meydana gelen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak olaylarını anma programı başladı. Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, 33 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile birlikte, kamulaştırılarak Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürülen Madımak Otel’ine gelerek çiçek bıraktı. Çiçek bırakma törenine basın mensupları alınmadı.

Bilim Kültür Merkezi önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Anma için şehre gelenlerin, gösterilen alanlar dışında toplanmasına izin verilmiyor. Güvenlik gerekçesiyle kent merkezinde bazı cadde ve sokaklara geçişler yasaklandı. Sabah saatlerinden itibaren yolları tutan emniyet güçleri, esnafın dükkan açmasına izin verse de alışveriş için gelenlere izin vermedi.
Otelin önüne kadar olan bölümlerde kademeli olarak güvenlik önlemi alan emniyet güçleri, arama noktalarında sıkı üst araması yapıyor. Dükkan önlerinde polisler bulunurken, özellikle kamu binalarında sıkı güvenlik önlemi alındığı gözlendi.

Reklam
Reklam

ÇARŞI ESNAFI TEPKİLİ
Her yıl 2 Temmuz günü neredeyse gün boyu iş yapamayan esnaf, şimdiden gelecek yılın hangi güne denk geldiğini hesaplamaya başladı. ‘Pazar olsaydı bari kapıları kitleyip gitseydik’ diyen esnaf, “Çekimizi, senedimizi kim ödeyecek.” diye sitemde bulundu.
Sabah 08.00’de dükkan açmalarına rağmen siftah yapamayan ve müşterileriyle buluşamayan Sivas esnafı, hem anma için gelenlere hem de bu kadar büyük alanda yasaklar getirilmesine tepkili. Yasağın ardından bazı esnafların dükkanını kapattığı gözlendi.
Öte yandan, ehliyet sınavıyla aynı güne denk gelen anma etkinlikleri nedeniyle yollar kapatılınca birçok kimse sınav yerine yetişmekte güçlük çekti. Anma törenleri için şehre gelenlerin Ethembey Parkı'nda toplanmaları sürüyor. Erzurum, Erzincan, Kayseri, Tokat ve Yozgat'tan gelen takviye çevik kuvvetlerin kent meydanında bekleyişi devam ediyor. Sivas merkezde, bu yıl hiç görülmedik ölçüde güvenlik önlemi alınması, jandarma köpeklerine bomba taraması yaptırılması dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz